לאו דווקא חקיקה. גפני
לאו דווקא חקיקה. גפניפלאש 90

יו"ר ועדת הכספים ח"כ הרב משה גפני נועד הערב עם ראש הממשלה בנימין נתניהו וקרא לו להתערב מיידית על מנת לעצור את עליית מחירי החשמל הצפויה בימים הקרובים. 

גפני אמר לראש הממשלה כי מדובר בספק פיקוח נפש, "אנשים יפסיקו להשתמש בחשמל ולו לצרכים המינימאליים ביותר להם בני משפחתם וילדיהם זקוקים, כי פשוט לא יעמדו בתשלומים הגבוהים של החשמל". 

ראש הממשלה אמר לח"כ גפני כי הוא ער לנושא וכי הוא פועל על מנת לגבש פתרון לסוגיה.  גפני אומר עוד כי המחירים עלו לאחרונה די והותר ואין מקום לעליה נוספת שתכביד כל כך על כל משפחה בישראל. "יש להמשיך ולפעול להפחתת יוקר המחיה בישראל, בעיקר במוצרים הבסיסיים כל כך של מים, חשמל, דלק ומחירי המזון".

רשות החשמל הודיעה היום (ה') כי מחירי החשמל יעלו ב-8.9% בעוד שבוע וחצי, במהלך חג הפסח. הסיבות להתייקרות המתוכננת נעוצות במחסור בגז טבעי בשל עצירת אספקת הגז ממצרים והידלדלות מאגר ים תטיס. סיבה נוספת היא התייקרות הדלקים ברחבי העולם.