
התנועה הליברלית החדשה מוחה בתוקף נגד הסכם הכניעה שנחתם עם עובדי הרכבת. לטענת אנשי התנועה פרסומים שונים מגלים כי "תחזוקת רוב קרונות הרכבת על ידי העובדים והוועד הנוכחיים תגרום לעלות משוערת של מיליארדי שקלים למשק, ועל סמך התנהלות העובדים והועדים גם סיכון מיותר לחיי אדם".
אנשי התנועה תוקפים גם את ההחלטה לבטל את ההשעיות, הפיטורים והתביעות הנזיקיות נגד חברי הועד ויו"ר הועד והעובדים. לטעמם מדובר ב"פרס לאלימות ובריונות". באותה רוח הם רואים את "ההגנה הבלתי הגיונית מפני פיטורים עד 2030". לטענתם מדובר ב"דוגמה לחוסר יכולת ניהולית שהתמסדה".
"בנוסף, מענקים של עשרות אלפי שקלים ותוספות שכר בעלות כוללת של 25% אינם די לועדים ברכבת והסכם השכר במגזר הציבורי שיחתם ב- 2013 יחול גם הוא על עובדי הרכבת כך שבהסתדרות מעריכים שהתוספת הכוללת תגיע ליותר מ- 30%. כל אלו מהווים פרס ועידוד להתנהלות מופקרת ועונש לכלל אזרחי ישראל שיאלצו לממן את מחיר הכישלון", אומרים אנשי התנועה הליברלית.
עוד הם טוענים כי הפגיעה בהסכם שנחתם עם חברת בומברדיה משדר מסר שלא ניתן להתעלם ממנו לחברות בינלאומיות שהעיזו לנסות לפתח עסקים בישראל כי עליהן לכלול בכל קשר עם ישראל פרמיית סיכון מיוחדת שעלותה תושת על כלל אזרחי ישראל.
בועז ארד, ממיסדי התנועה מציין כי "ההסכם עם עובדי הרכבת פוגע באזרחי ישראל זה הוא מחזה עגום שבו נציגי הציבור נכנעים ללחץ האלים של עובדי הרכבת ומפקירים את הציבור ששלח אותם למלא תפקידם. אזרחי ישראל ימשיכו לקבל שירות גרוע ויסכנו את חייהם בשימוש ברכבת. חברות בינלאומיות יחשבו פעמים אם להיכנס לעשות עסקים בישראל שכן החוזים נחתמים "על הקרח"... וכולנו נשלם יותר מיסים לממן גם את אחיזת החנק של העובדים בשירותים חיוניים, גם שירות גרוע וגם פיצויים ונזקים עבור הפרות הסכמים."
