מספר משפחות שכולות מאסון הכרמל, שיגרו היום (רביעי) מכתב למבקר המדינה, מיכה לנדנשטראוס, בו דרשו ממנו להפסיק את חקירתו בכל הנוגע לאסון הכרמל.
"אדוני המבקר, אנו דוחים את דו"ח אסון הכרמל מכל וכל", פתחו המשפחות את מכתבן, "זאת עוד בטרם פרסומו, מהסיבות הבאות: אדוני לא חקר את אסון אוטובוס הצוערים בו נספו 44 צוערים, קצינים, כבאים ואזרח, אלא את התנהלות ממשלת ישראל ואת שריה. למעשה, אדוני נתמנה לחקור את מותם של 44 הנספים באסון, ולא את התנהלות ממשלת ישראל ואת שריה, כך שאני ושאר המשפחות השכולות נשארים עתה ללא מענה".
המשפחות הוסיפו כי בטיוטה הראשונה ישנן ממצאים של רשלנות הגובלת בפלילים בדרג המבצעי, "דבר שטושטש לחלוטין בטיוטה השנייה. להיכן נעלמו ההוכחות והראיות שהיו בטיוטה הראשונה?".
"לאור הדברים האלה ועוד דברים אחרים שאנו מנועים על פי חוק לומר ולצטט, אנו דורשים ממך, כנציגי המשפחות השכולות באסון הזה, להפסיק את חקירתך ולהחזיר את המנדט שניתן לך ע״י ראש הממשלה והועדה לביקורת המדינה", כתבו המשפחות למבקר והוסיפו, "אנו מצפים שהם יקימו ועדת חקירה ממלכתית שתוציא את האמת לאור מבלי להתחשב לא במתים ולא בחיים, אלא רק בגילוי האמת. ועדת חקירה שתצביע ללא משוא פנים באשמים במות יקירנו, וכמו שציינתי בלי קשר אם חיים הם או מתים".
בראיון לערוץ 7 אמר דני אלקלעי, אחיו של רפי שנהרג באסון הכרמל, "אם האוטובוס לא היה מקבל פקודה הזויה והיה חוזר על עקבותיו, יתכן והתוצאה היתה אחרת".

