חלקה צבאית בית קברות צבאי
חלקה צבאית בית קברות צבאיצילום: פלאש 90

בבית המשפט העליון התקבלה היום החלטה לדחות את הכרעת בית המשפט המחוזי שהורה לפתוח את קברו של מנוח שנפטר לפני כחודש. זאת בעקבות טענותיה של בת משפחה על חשד לרצח.

ביומן ערוץ 7 שוחחנו עם עו"ד דרור שוסהיים, מי שייצג את בני המשפחה שהתנגדו להוצאת הגופה מהקבר.

בראשית דבריו מספר עו"ד שוסהיים כי מדובר במנוח תושב אחד המושבים הסמוכים לבית שמש ונפטר לפני חודש בדיוק וכבר לאחר מותו טענה בת המשפחה כי קיים חשד שמדובר ברצח ובשל טענה זו דרשה להוציא את המנוח מקברו ולבצע נתיחה שלאחר המוות. שאר בני המשפחה התנגדו והעימות הגיע לבית המשפט השלום בירושלים שדחה את טענותיה ואסר על הוצאת הגופה.

הטוענת ערערה לבית המשפט המחוזי שבתום דיון קיבל את טענותיה והורה על הוצאת הגופה מקברה. בני המשפחה עתרו לבית המשפט העליון בשבתו כבג"ץ ודרשו שלא לפגוע בכבוד המת תוך שהם מציגים ראיות הפורכות את טענותיה של המתלוננת ואת הוכחותיה לכאורה בדבר סיכוי לרצח.

כאמור, היום קיבל ביהמ"ש העליון את העתירה ואסר על הוצאת הגופה וקיום הנתיחה. עורך הדין שוסהיים מציין כי במהלך הדיון הועלתה שאלה נוספת והיא שאלת הסמכות שהייתה או לא הייתה לבית המשפט המחוזי לדון בסוגיה, ומסתבר כי ככל הנראה ההחלטה לקבל את הערעור ולהורות על הוצאת הגופה התקבלה שלא בסמכות. עם זאת הוא מציין שביהמ"ש לא הכריע באופן מוחלט בסוגיה זו שכן עסק יותר בעצם קביעת הדין בשאלת הערעור.

שוסהיים מציין כי הוצאת גופה מקברה נעשית אך ורק במקרים נדירים ובודדים בלבד, ובדרך כלל כשמדובר באירועים ביטחוניים של קבורת טעות.