צה"ל נכנס לעזה במבצע עופרת יצוקה
צה"ל נכנס לעזה במבצע עופרת יצוקהצילום: פלאש 90

עשור חלף מאז מבצע חומת מגן בו נכנסו כוחות גדולים של חיילי צה"ל לערים הפלסטיניות ביהודה ושומרון, זאת לאחר גל פיגועים בו נרצחו עשרות רבות של יהודים.

רס"ן תומר ציטר ששימש כמפקד פלוגת המסייעת בגדוד דוכיפת ואחראי על גזרת רמאללה קיבל צל"ש מיוחד במהלך המבצע.

בראיון לערוץ 7 הוא מספר כי הפלוגה שלו יצאה לחופשה לליל הסדר, "אך מיד לאחר הפיגוע במלון פארק הבנו שהעסק יתחמם ולא ישאר כמו שהיה. עוד לפני פקודת הגיוס החבר'ה החלו לנסוע לכיוון הבסיס ובבוקר קיבלנו את הפקודה להכנס לרמאללה".

"באחת ההיתקלויות", מספר ציטר, "המחלקה שלי נתקלה במחבל בתוך מבנה בו ערכנו חיפוש במטרה להשתלט עליו עבור המשך הלחימה. במהלך ההיתקלות נפצע מפקד המחלקה בראשו באורח אנוש ואני תפסתי פיקוד".

ציטר ציין כי סדר הכוחות מוגבל ומה שנשאר זה רק לחתור למגע, "במהלך החתירה למגע נפצעתי יחד עם הקשר שלי. בשלב מסויים החלטנו להפוך את המציאות - במקום שאנחנו נהיה סגורים בבית על ידי המחבל, אנחנו נסגור את הבית כשהמחבל בתוכו. לאחר שסגרנו על הבית המחבל ברח וחוסל על ידי אחד המפקדים שהיו מחוץ לבית".

ציטר קיבל לאחר המבצע צל"ש על ניהול הקרב ועל סירובו להתפנות לבית החולים, עד שאחרון הפצועים יפונה, "סירבתי להתפנות כל זמן שאני יכול לעמוד על הרגליים. היה לי דימום אך הצלחתי לפקד על הפלוגה ובחרתי לוודא שכל הפצועים מפונים ורק לאחר מכן שאנ אפונה".

לציטר יש מסר לחיילים הקרביים, "המסר שלי לחיילים הוא כשאתה לוחם אתה צריך לזכור שאתה לוחם מול צד אחר שלוחם בך ולא להתייחס אליו כמפגע קיקיוני. הלוחם שפצע אותי היה בוגר כח 17 (ארגון טרור המסונף לארגון הפתח). במלחמה אתה במלחמה ואף אחד לא ירחם עליך".

"המסר השני", אמר ציטר, "לדאוג לאנשים. הצבא לא מושתת על כלי נשק אלא על אנשים וצריך לדאוג להם".