נלחמים ב-Flashfake. מעבדות קספרסקי
נלחמים ב-Flashfake. מעבדות קספרסקיקספרסקי

לפי הערכות בשוק המחשבים העולמי לא פחות מ-600,000 מחשבי מקינטוש ברחבי העולם נפגעו בגלל הסוס הטרויאני הידוע בשמו Flashfake, או Flashback.

מעבר לכך שהנוזקה הזו הוכיחה באופן סופי ומוחלט שאין אף מערכת הפעלה שחסינה לחלוטין בפני רושעות ונוזקות, כולל ה-OS X של אפל, וזאת למרות שבפועל החדירה למערכת בוצעה בגלל פגיעות בסביבת העבודה של ג'אווה.<?xml:namespace prefix = o />

מעבדות קספרסקי, מחברות האנטי הוירוס המובילות בשוק, שיחררה היום כלי חינמי שמאפשר לבעלי מחשבי מקינטוש לבדוק את המחשב שלהם ולנקות אותו במקרה שהוא נגוע ב-Flashfake. הכלי סורק במהירות את המחשב, בודק האם יש צורך בטיפול, מודיע מה התוצאות, ואם יש צורך הוא גם ממקש מהמשתמש רשות לנקות את הסוס הטרויאני.

עם זאת, לאחר השלמת הפעולה, בין אם נמצאה בעיה במחשב או לא, על משתמשי מערכת ההפעלה לבצע פעולה נוספת: לגשת לעדכוני המערכת ולהתקין את הטלאי Java for OS X 2012-02 v1.0 שאמור להימצא ברשימת העדכונים. טלאי זה מטפל בפגיעות בסביבת הג'אווה שאפשרה מתחילה את האפשרות לחדור למחשבים באמצעות Flashfake.

כלי הניקוי של קספרסקי, שמכונה Flashfake Removal Tool, ניתן להורדה בחינם מדף ההורדות באתר החברה, כאן.