
באתר ישיבה והדגיש כי השנה, הלחמים המיוצרים בימים הראשונים לאחר הפסח, יוצרו מקמח שאינו יבש ושלא נטחן לאחר הפסח, אלא נטחן לפני החג באופן שנעשה חמץ ונמכר כדת וכדין לנכרי לפני הפסח.
"בעבר אפו לחמים במאפיות הגדולות אחר הפסח מקמח יבש שהחיטה לא הורטבה", כתב הרב בר גיורא והדגיש כי "על פי מידע שקבלנו כיום (שנת תשע"ב), בימים הראשונים אחר הפסח אופים את הלחמים מקמח שנמכר לגוי משום שהחיטה נלתתה לפני הטחינה שהייתה לפני הפסח". יש לציין כי הלתיתה היא הרטבת החיטה לפני הטחינה והשארתה לחה בין שלוש לתשע שעות.
הרב בר גיורא הוסיף כי מי שמקפיד לא לאכול מוצרים שנעשו מחמץ שנמכר לנוכרי צריכים לוודא שהמוצר נעשה מקמח יבש או שנטחן אחר הפסח.
עוד ציין הרב בר גיורא כי בנוגע למוצרים שהם 'תערובת חמץ' יש מקום להקל, "מוצרים המכילים רכיבי חמץ כגון: לתת, גלוטן ופרורי לחם, אף שהמוצר נעשה אחר הפסח רכיבי החמץ נמכרו בפסח. לכן אף המקפידים יכולים להקל כאשר רכיבי החמץ התבטלו ברוב אחר הפסח ולא התכוונו לבטלם".
לסיום הדגיש כלל ישראל לא נהגו להחמיר בחמץ שנמכר לנכרי לפסח ע"י בעלי עסקים".
