קבר הרמב"ם
קבר הרמב"םבאדיבות המרכז למורשת הרמב"ם

מתחם קבר הרמב"ם יעבור בקרוב שדרוג משמעותי ו'מתיחת פנים' תיירותית.

ההחלטה על הפרויקט התקבלה סופית לאחר ביקורו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, במתחם הקבר לפני שלושה שבועות עת קיים בטבריה ישיבת צוות השרים לקידום ענייני העיר.

ראש הממשלה קידם בברכה את רצונו של ראש עיריית טבריה, זוהר עובד, לפיתוח מתחם הרמב"ם כחלק מהתכניות לשימור ופיתוח אתרי המורשת בעיר.

כזכור, בישיבת צוות השרים החליט ראש הממשלה כי תלמידי ישראל יערכו סיור חינוכי בקבר הרמב"ם ולומדים על מורשתו הענפה שמלבד ההלכה היהודית, עסקה גם בפילוסופיה וברפואה באמצעות צמחי מרפא.

הפרויקט התיירותי והחינוכי הרווי בתכנים שייצא לדרך במתחם קבר הרמב"ם צפוי למשוך אליו מבקרים רבים אף יותר מכמות המבקרים הגדושה הפוקדת את הקבר מידי יום.

בין היתר, מתחם הקבר יקורה בזכוכיות ובהם אפקטים של שלהבת תלת מימד וקרן לייזר שתצא מתוכה ותתנשא לגובה של 25 ק"מ. קרן לייזר בה יוכלו להבחין ממרחק של עשרות ק"מ.

ראש עיריית טבריה זוהר עובד שקיים השבוע מספר ישיבות משמעותיות שיקדמו את הפרויקט אמר, "מתיחת פנים ושדרוג מתחם הרמב"ם תחייה את העיר טבריה גם ברמה הרוחנית. מתוכנן פרויקט שיהפוך את העיר טבריה וההשקעה במורשת שלה אור לגויים".