ארגון העיתונאים השלים הבוקר מהלך היסטורי, כשהכריז על יציגות והקמת ועדי עובדים בחדשות 2, חדשות 10, גלובס, מעריב, ובארבע מתוך חמש החברות המפיקות את מהדורות החדשות המקומיות בכבלים.

מהלך זה מצטרף להישג של האיגוד, שבארבעת החודשים מאז שהוקם הצליח לצרף לשורותיו למעלה מ-1200 עיתונאים מכלי תקשורת שונים.  

המהלך מהווה תקדים בענף הטלוויזיה המקומי: לראשונה מאז הקמת הערוצים המסחריים, כל חברות החדשות בטלוויזיה בעברית מאורגנות.

הארגון הוקם לפני כארבעה חודשים (ינואר 2012) ע"י קבוצת עיתונאים מכלי תקשורת שונים ביניהם:דרור פויר ושי ניב מגלובס, יאיר טרצ'יצקי ונטע אחיטוב פרילנס, מיקי פלד מכלכליסט, עינת פישביין מידיעות אחרונות, אסף ליברמן ונורית קנטי מגל"צ, רוני לינדר גנץ מדה מרקר, דבורה גינזבורג מרדיו קול חי, וחיים הר-זהב מהחדשות המקומיות.  מייסדי הארגון מובילים אותו כוועד פעולה זמני.

ארגון העיתונאים הוא ארגון ענפי ששם לעצמו למטרה לאגד עיתונאים מכל כלי התקשורת בישראל, במטרה לקדם את מעמד העיתונאי בישראל ולדאוג לזכויותיו כעובד. בין היתר באמצעות:  ייצוג העיתונאים באופן פרטני וקיבוצי, קידום חופש העיתונות וחיזוק כלי התקשורת, חתימה על הסכמים קיבוציים, פעילות מול הרגולטור והמחוקק, קידום הכשרות מקצועיות, דאגה לרווחת העיתונאי  ועוד... הארגון פועל כגוף עצמאי ודמוקרטי במסגרת ההסתדרות.

"כתבים, תחקירנים, עורכים, פרילנסרים – לא יהיו יותר הפקר. בפני הארגון עומדות שתי מטרות מרכזיות השזורות זו בזו: מחד הגנה על זכויות העיתונאים ושיפור תנאי העסקתם ומאידך שמירה על עיתונות חופשית ונקייה. דמוקרטיה אמיתית אינה יכולה להתקיים ללא תקשורת חוקרת, נוקבת, חופשית וחפה מאינטרסים. עיתונות עצמאית  וחזקה  לא יכולה להתקיים עם עיתונאים חלשים ומוחלשים. עיתונאים חזקים, מוגנים ומיוצגים הם אבן היסוד של עיתונות חופשית ואמיצה ועשינו היום את הצעד הראשון בכדי להבטיח שכך יהיה", נמסר מוועד הפעולה של הארגון.

נציגי ועד הפעולה מוסיפים, כי "סולידריות היא כבר לא מילה גסה. איגוד כל כך הרבה עיתונאים מכל כלי התקשורת  והקמת ועדים בזמן קצר כל כך הם בבחינת אירוע היסטורי ומהווים  שינוי דרמטי ביכולת של ארגון העיתונאים להגן על העובדים בענף. מהיום לעיתונאים יש מי שייצג אותם כקבוצה  יש מי שמקשיב לבעיות שלהם ומשמש להם פה".