
יו"ר קדימה, שאול מופז, שוקל בימים אלו לבטל את הפריימריס לקביעת רשימת המפלגה בבחירות לכנסת, זאת למרות שההיערכות לקיומם כבר החלה.
בערוץ הכנסת דווח בצהריים, כי בעצתם של כמה מחברי הסיעה שוקל מופז לבחור ב"ועדה מסדרת" אשר תציע למוסדות המפלגה רשימה מגובשת שאיתה תלך המפלגה לבחירות.
על פי הדיווח, ההצעה הועלתה על ידי חברי כנסת בקדימה ובכירים נוספים במפלגה, אשר מנסים לשכנע את ח"כ מופז ללכת על המהלך, שיאפשר לו "נתיב מילוט" מהתחייבויותיו לשריונים עבור חלק מחברי הכנסת שערקו ממחנה לבני ולחלק מהפוקדים הגדולים שסייעו לו בפריימריז.
תועלת נוספת שתצמח מהמהלך היא חיסכון כספי ניכר, זאת לנוכח המשבר הכלכלי שצפוי לפקוד את המפלגה עם ההצטמקות המשמעותית שהיא עתידה לספוג.
ח"כ רונית תירוש מקדימה אישרה את הדיווח בתכנית "אולפן פתוח" בערוץ הכנסת, ואף ציינה כי הייתה בין אלו שהציעו למופז את המהלך.
