
ברגע האחרון, לאחר שחוק פיזור הכנסת ה-18 עבר ברוב של 109 ח"כים, הושג הסכם בין ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לבין יו"ר האופוזיציה, שאול מופז, להקמת ממשלת אחדות.
לפי הדיווח, סיעות הליכוד וקדימה התכנסו בנפרד בשעה 2:00 וחברי הסיעות עודכנו במגעים. מופז ימונה למשנה לראש הממשלה וקדימה תקבל את ועדת הכלכלה.
בהסכם שגובש בין ליכוד וקדימה נכתוב שחוק טל יוחלף בחוק חדש עד סוף חודש יולי, כשנתניהו ומופז יעמדו בראש צוות שתפקידו יהיה לגבש את החוק החדש.
כמו כן, במסגרת ההסכם התחייבה קדימה לקיים את הקואליציה עד סוף הקדנציה שלה, בנובמבר 2013. כמו כן עד סוף דצמבר יחוקק חוק לשינוי שיטת הממשל, והתקציב לשנת 2013 יועבר בכנסת. לפי הדיווחים, המגעים בין נתניהו ומופז נמשכו במשך מספר ימים.
ממשלת אחדות צפויה לפגוע במפלגת העבודה, המתחזקת בסקרים, וכן במפלגתו של יאיר לפיד, שייאלץ כעת לחכות עד 2013 על מנת להתמודד בבחירות.
ראש הממשלה בנימין נתניהו התקשר לפנות בוקר לנשיא המדינה שמעון פרס השוהה בביקור מדיני בקנדה ועדכן אותו על המגעים וההחלטה על הקמת ממשלת אחדות לאומית. הנשיא ברך את ראש הממשלה נתניהו ואמר כי "ממשלת אחדות לאומית טובה לעם בישראל וכי טובת המדינה על רקע האתגרים המכריעים העומדים לפתחה של ישראל מחייבים אחדות לאומית רחבה".
לפיד זועם, העבודה: תרגיל מסריח
יאיר לפיד כתב בעמוד הפייסבוק שלו: ״מה שראיתם היום זו בדיוק הפוליטיקה הישנה, המסואבת והמכוערת, שהגיע הזמן להעיף מחיינו. פוליטיקה של כסאות במקום של עקרונות, של ג'ובים במקום של טובת הציבור, של אינטרסים של הקבוצה במקום של המדינה כולה. הם חושבים שעכשיו הם ימשכו זמן ואנחנו נשכח, אבל הם טועים. הברית הפוליטית המגעילה הזו תקבור תחתיה את כל משתתפיה״.
יו"ר מפלגת מר"צ, זהבה גלאון, כינתה את הסכם ממשלת האחדות כ"תרגיל מסריח". "ראש הממשלה רוצה להימנע מבחירות ויו"ר האופוזיציה נואש, לפני התרסקות. זה ביזיון לפרלמנט הישראלי ומסר נוראי לציבור, שמאבד כל אמון בהנהגת המדינה", אמרה גלאון.
ח"כ דני דנון הודיע כי הוא מתנגד למהלך להקמת קואליציה משותפת עם מפלגת קדימה, וכי פנה לרה"מ נתניהו בנושא. "המהלך ינציח את שריון ברק כשר ביטחון לשנה וחצי נוספות, ויצניח את המפלגה השמאלנית שנקראת קדימה לתוך הממשלה. זאת תהייה פגיעה בהתיישבות, פגיעה בערכי הליכוד ופגיעה בציבור הישראלי שבחר בליכוד להוביל את מדינת ישראל", אמר דנון והוסיף: "אסור לנטוש את השותפים הטבעיים של הליכוד, המהלך ייתן בלון חמצן לגוייה הפוליטית שנקראת קדימה ויסיט את הקואליציה מהימין לכיוון המרכז".
גם יו"ר מפלגת העבודה, ח"כ שלי יחימוביץ', גינתה את הסכם ממשלת האחדות וכינתה אותו "ברית של פחדנים". בהודעה בדף הפייסבוק שלה כתבה יחימוביץ': "זה הזיגזג המגוחך והנלעג ביותר בהיסטוריה הפוליטית של ישראל. את הקומבינה הזאת איש לא ישכח, והדבר ייסב למרבה הצער פגיעה עמוקה באמון הציבור בפוליטיקה. נוכח קבורתה הסופית של קדימה קיבלנו הזדמנות נדירה וחשובה להוביל את האופוזיציה, ונעשה את זה באנרגיה ובאמונה. תקציב 2013 בהובלת נתניהו וגוויית קדימה יהיה תקציב קשה לאזרחי מדינת ישראל, ואנחנו נאבק בו".
בעקבות המהלך של קדימה צפויה יחימוביץ' להתמנות לתפקיד יו"ר האופוזיציה, אך מדובר באופוזיציה קטנה שתמנה כ-26 ח"כים בלבד. שר הפנים ויושב ראש ש"ס, אלי ישי, בירך על המהלך.