כנס לציון 35 שנים למהפך הפוליטי בבחירות תשל"ז - 1977, יתקיים מחר במכון ז'בוטינסקי.
בראיון לערוץ 7 סיפר מנכ"ל המכון, יוסי אחימאיר, "מדובר באירוע פוליטי דמוקרטי ממדרגה ראשונה ונשמע על כך בהרצאות של מספר אישים וחוקרים שהיו מעורבים וקרובים לנושא".
בין הדוברים השר מיכאל איתן, השרים לשעבר - פרופ' משה ארנס ועוזי ברעם, ד"ר מינה צמח ופרופ' אשר כהן מבר אילן.
"הייתי אז חבר מערכת 'מעריב' ואני זוכר שהשתררה תדהמה במערכת החדשות", סיפר אחימאיר, "כולם הסתכלו עלי כרוויזיוניסט היחיד שבחבורה ושאלו: מה יהיה כאן? מה יהיה עלינו? הם לא האמינו באפשרות הדמוקריטית של חילופי השלטון".
"בשנים אלו לא התרחש דבר ממה שחששו אנשי השמאל ואנשים שפחדו מעלייתו של מנחם בגין לשלטון", מציין אחימאיר, "להיפך, קרו נסיגות משטחי ארץ ישראל. ההסכם עם מצרים היה חשוב ביותר וחבל שהמחיר היה כבד ובעקבותיו נעשו הסכמים נוספים ואכן, חלקם לא עולים בקנה אחד עם מורשת הליכוד".
אחימאיר סבור כי למרות השנים הרבות בשלטון, הליכוד עדיין לא שם את חותמו במדינת ישראל, "בתחום התרבות והתודעה הפוליטית לא השתנה הרבה. הליכוד לא הצליח להתטביע את חותמו בשלטון, לא הצליח להפעיל אנשים משלו בכל דרגי השלטון. יש מי שאומר שהליכוד בממשלה אך לא בשלטון ועדיין חוששים שמא יגידו, יבקרו או יתקפו אותם. אבל העובדה שבגין שם קץ לשלטון מפא"י זו התפחות טובה".
עם זאת סבור מנכ"ל מכון ז'בוטינסקי כי הדמוקרטיה קיבלה חיזוק ואישור מהעם והעם גמל למפלגה שהביאה עלינו את מחדל מלחמת יום הכיפורים, "העם סלד מהשלטון המתמשך של אותה מפלגה, שלטון שהסתאב מאוד. העם אמר את דברו וזה דבר חשוב ביותר. עם זאת יש לזכור את מה שהליכוד כן עשה - הקמת ההתיישבות וביסס את האחיזה ביהודה ושומרון, כך היה כשהייתי לצידו של יצחק שמיר שטבע את הסיסמא שלום תמורת שלום ולא תמורת שטחים".
"לדאבוני תנועת הליכוד התרחקה מהעקרונות המוצהרים במצע שלה. מתוך שלטון הליכוד קמו ראשי ממשלות שסטו 180 מעלות מהעקרונות ובסוף עזבו את המפלגה - שרון ואולמרט שבאופן אישי פגעו בי בכך שקמו לבצע מדיניות שלא לשמה הם נבחרו. אני מקווה שתחת הממשלה הנוכחית - בין היא מורחבת או לא, יתחזקו ברוח ובעקרונות ולעמוד איתן מול הצד השני ולעשות שלום ולא לוותר בקלות".