
שר המשפטים, יעקב נאמן, הבהיר הבוקר (שני) בנאום בכנס הלשכה באילת, כי בניגוד לציפיות המוקדמות ההתמחות לעורכי הדין לא תוארך לשנתיים.
השר נאמן הסביר, כי הסיבה לגניזת ההצעה, אשר קודמה באופן אגרסיבי על ידי ראשי הלשכה בקדנציה הקודמת ובקדנציה הנוכחית, היא העובדה שהיא קשה לישום, "ההצעה תפחית בחצי את מקומות ההתמחות".
בנוסף ציין נאמן, כי בכוונת משרד המשפטים לשנות את אופיין של בחינות הלשכה כך שיעסקו במהות ולא רק בפרוצדורה, זאת במקביל לביטולה של הבחינה בעל פה. השר נאמן ציין כי "אני לא הייתי עובר היום את הבחינה", כשהוא מסביר מדוע מתכונתה הנוכחית של הבחינה איננה עונה על דרישותיו המהותיות של המקצוע.
בלשכת עורכי הדין מאוכזבים מההודעה, לאחר שרק הבוקר אמר ראש הלשכה, דורון ברזילי, כי הוא מצפה שמסקנות ועדת ההתמחות בראשות מנכ"ל משרד המשפטים ד"ר גיא רוטקופף, יפורסמו בהקדם וכי הן יעלו בקנה אחד עם עמדת הלשכה שלפיה יש להאריך את תקופת ההתמחות ולהפוך את בחינת ההסמכה לבחינה במתכונת מהותית וניתוחית.
לעומת זאת, ארגוני הסטודנטים מברכים על המהלך.
איציק שמולי, יו"ר התאחדות הסטודנטים, אמר בתגובה להודעתו של נאמן, כי "אני מבקש להודות לשר נאמן על ההחלטה האמיצה וההגונה שקיבל היום לאחר שהקשיב בקשב רב לעמדות הסטודנטים. הארכת ההתמחות הייתה פוגעת פגיעה אנושה בציבור המתמחים ומקצצת את מספר מקומות ההתמחות בחצי. במציאות החברתית כלכלית בישראל זו פשוט פגיעה לא מידתית בדור הצעיר. הסטודנטים יאותו להשתתף בעתיד בכל מהלך שיציע השר נאמן לשיפור המקצוע, אך ימשיכו להחזיק בעמדה כי אין להאריך את תקופת ההתמחות לבדה בטרם מציעים דרכים אפקטיביות לשיפור מרכיבי האיכות שלה בתוכם גם הבחינה הלא רלבנטית, פיקוח חיצוני על מערך ההתמחות ותנאי ההעסקה של המתמחים. את העמדה הלא פשוטה שלנו קיבל השר נאמן היום ואנחנו כמובן מודים לו על כך מאוד".
גלעד דומב, יו"ר פורום הסטודנטים למשפטים באוניברסיטאות, מברך גם הוא על דברי השר "שמחנו לשמוע את דברי השר נאמן, שלקח לטיפולו את נושא הסדרת מקצוע עריכת הדין בישראל לאחר שנים של הזנחה. במצב הנוכחי, ההתמחות בחלק מן המשרדים מתחת לכל ביקורת: שעות העבודה חורגות מהמותר בחוק והמטלות בהן עוסקים חלק מן המתמחים אינן בעלות אופי משפטי, בלשון המעטה. שיפור ההתמחות והפיקוח עליה וכן שינוי מתכונת הבחינה, הכרחיים עוד בטרם הדיון במשך הזמן של ההתמחות. אנו מקווים שמגמת השיפור תימשך, ברוח מסקנות דוח גרסטל, ונשמח להמשיך ולסייע בכל דרך אפשרית".

