ליצמן
ליצמןפלאש 90

סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, בסך הכל ביקש לעמוד על עקרונותיו, אך גרם על הדרך לשרת הבריאות של בלגיה להיעלב.

על פי הדיווח בסוכנות הידיעות היהודית JTA, סגנית ראש הממשלה ושרת הבריאות של בלגיה, לורט אונקלינקס, פגשה בליצמן בוועידה בין-לאומית שהתקיימה בז'נבה. השניים נפגשו במסגרת כינוס "עצרת הבריאות העולמית". אונקלינקס ניגשה אל ליצמן במטרה לברכו ולשוחח עמו. אולם כשהושיטה לעברו את ידה לשלום הוא סירב ללחוץ אותה.

"הידיים שלי נקיות!", כתבה אונקלינקס מאוחר יותר בעמוד הפייסבוק שלה. "זו הפעם השניה ששר מסרב ללחוץ את ידי בגלל היותי אישה. בפעם הקודמת זה היה איראני. עכשיו זה שר הבריאות של ישראל (כך במקור ח.ל.), כאן בז'נבה. היחס הפונדמנטליסטי הזה, שקשור לתפיסת הנשים בדת, מטריד אותי עמוקות".

מחאתה הפומבית של השרה הבלגית הצליחה להרגיז כמה מבכירי הקהילה היהודית במדינה. "התגובה הילדותית של השרה מעידה על בורותה", קבל העורך הראשי של "יודס אקטואיל", העיתון היהודי הנפוץ במדינה שדיווח על התקרית האמורה. "לסירובו של מר ליצמן ללחוץ את ידה של גב' אונקלינקס אין כל קשר להשקפה כלשהי על נשים או על ניקיון. גם על נשים חרדיות נאסר לגעת בבני המין האחר. זה המנהג. פוליטיקאי מנוסה יותר היה צריך להיות מודע לרגישות הזו מראש".

ומה אומר סגן השר ליצמן בתגובה לתקרית? "מאות נציגים מכל המדינות בעולם שהשתתפו בכנס, הבינו ואף כיבדו את הנוהג המקובל והמוכר אצל אנשים דתיים".