
Nvidia, מהיצרניות הבולטות בשוק המעבדים המיועדים לטאבלטים, עובדת על פלטפורמה חדשה בשם קיי (Kai). פלטפורמה זו, לפי החברה, אמורה לשפר את היכולת של טאבלטים להתמודד עם ה-iPad הטאבלט מוביל השוק מבית אפל. <?xml:namespace prefix = o />
קיי תהיה פלטפורמה שתהיה מבוססת על יכולות ששילבה Nvidia במעבד האחרון מתוצרתה לשוק הזה, הטגרה 3 (Tegra). עם זאת, ולמרות שהיה תהיה מבוססת גם כן על ארבע ליבות כמו הטגרה 3, היא תהיה פשוטה יותר וזולה יותר. המטרה שהציבה החברה: לאפשר לייצר טאבלטים מספיק חזקים ומושכים שתג המחיר שלהם לצרכן יהיה כ-199 דולרים לכל היותר, כחצי ממחירו של ה-New iPad. הטאבלטים הללו יהיו מבוססים על אנדרואיד, מערכת ההפעלה מבית גוגל.
סגן הנשיא של Nvidia, רוב קסונגר, הצהיר על כך מפורשות בפגישת בעלי המניות שערכה החברה השבוע. "האסטרטגיה שלנו עבור האנדרואיד פשוטה מאוד: לאפשר לייצר טאבלטים המריצים את Ice Cream Sandwich (גרסה 4 של אנדרואיד - ד.רש) ויגיעו לשוק בנקודת מחיר של 199 דולרים.", אמר קסונגר. "הם יעשו זאת עם פלטפורמה שפיתחנו ונקראת קיי. היא משתמשת בחלקים רבים מהרוטב הסודי של ה-Tegra 3 ומאפשרת לפתח טאבלט בעלות הרבה יותר נמוכה".
פרטים נוספים אודות הקיי, וההבדל שלה לעומת הטגרה 3 לא סופקו. עם זאת, לפי קסונגר זו תהיה פלטפורמה שתאפשר להשתמש בחלקים זולים יותר בעת הרכבת הטאבלט וכן תפחית את צריכת החשמל של המסך.