חנין: המתנחלים לא מכירים טובה

בדיון שנערך היום בוועדה לביקורת המדינה בנושא חשש להליכים לא תקינים ורצון למנות את עו"ד שי ניצן לתפקיד משנה נוסף וחדש ליועץ המשפטי לממשלה, אמר ח"כ דב חנין (חדש) כי המתנחלים לא מכירים את הכרת הטוב והכרת התודה.

"אתם לא למדתם את הדברים הבסיסים של המסורת היהודית, אתם לא מכירים את הכרת הטוב והכרת התודה, המתנחלים לא יודעים להעריך את מי שעשה למענם הרבה יותר ממה שהם עושים", אמר חנין.

לדבריו, "מפעל ההתנחלויות כולו נעשה מבחינת המשפט הבינלאומי והישראלי במערכת שלמה ומורכבת של עקיפת דינים, קריצת עין או שתי עיניים. עשו עבודה גדולה מאוד (מפעל התנחלויות - ח.ע) ועדין עושים בזכות עצימת העיניים והנכונות מרחיקת הלכת לכופף נורמות משפטיות של מר שי ניצן וחבריו הטובים, הם החברים הטובים ביותר של המתנחלים והייתם צריכים להכיר להם הרבה טובה".

"אבל כמו אנשים אחרים אתם לא מבינים את מידת הגבול כי בסופו של דבר את תזיקו לעצמכם, אתם תוקפים את האנשים שנותנים לכם להתנהל איך שאתם מתנהלים", הוסיף חנין.

את דבריו סיים חנין בציטוט מספרו של גרשום שלום "מצווה באה בעבירה". לדבריו, "בספר נכתב, "בסופו של יום כל מידה היסטורית שמגיעה לקיצוניות מתגלגלת בהיפוכה" – הוא דיבר על המתנחלים".