לפתוח לתלונות. הרב אמסלם
לפתוח לתלונות. הרב אמסלםפלאש 90
חבר הכנסת הרב חיים אמסלם, יושב ראש תנועת "עם שלם", אומר כי רק מעטים מן הציבור החרדי ממיתים עצמם בעולמה של תורה, ומלבדם - כל צעיר בן 18 צריך לתת את חלקו בנשיאה בנטל. מי בשירות צבאי מותאם ומי בשירות אזרחי.
 
בראיון לקול ישראל אמר חבר הכנסת אמסלם כי ההתנהלות הכוחנית של הפוליטיקה החרדית נכשלה, שכן היא התריסה כלפי כל הציבור. "תורה ופרנסה באות יחד. הרמב"ם קבע כי אדם צריך לייחד שליש מיומו לתורה ושליש לעבודה".



חבר הכנסת יצחק הרצוג ממפלגת העבודה אמר כי על פי המתווה שקבע דוד בן-גוריון, יש לקבוע כיעד ראשון פטור משירות ל-4,000 לומדים. הבעיה, לדעתו, היא שוועדת פלסנר הוקמה בחטא ושראש הממשלה מנסה לעקר את המלצותיה.



יושב ראש ועדת החוץ והביטחון, רוני בר און מקדימה, אמר כי החוק שיחליף את חוק טל חייב להיות חוק בעל בשר, "לא עור ועצמות", כלשונו. על ראש הממשלה לקבל החלטה אמיצה וכואבת, ולא - באוגוסט 60,000 תלמידי ישיבות שלא יתגייסו יוגדרו עריקים, הזהיר בר-און.