לא יודעים. צעירים בגרמניה
לא יודעים. צעירים בגרמניהרויטרס

מחצית מהתלמידים מתחת לגיל 18 בגרמניה אינם יודעים שאדולף היטלר היה דיקטטור עריץ ופושע נאצי, לא שמעו על השואה, ולא ידעו כי גרמניה המזרחית היתה דיקטטורה קומוניסטית.

נתונים אלו עולים ממחקר שפורסם בימים אלה בגרמניה ואשר תואר בכלי התקשורת המקומיים כ"הלם" במדינה.  

על פי המחקר, חצי מהתלמידים – 7400 תלמידים – שנשאלו מי היה היטלר, השיבו כי הוא "אחד הקנצלרים". עוד מגלה המחקר, כי לימוד ההיסטוריה של תקופת מלחמת העולם השניה, מ-1930 ולאחר מכן עד איחוד גרמניה, הינו חלש ומעורפל למדי.

המורים אינם מחבבים, בלשון המעטה, את העיסוק בתקופה האפלה הזו ומדלגים עליה כדי שלא לפגוע ב"גאווה הלאומית" של הנערים הגרמנים.

חוקר אנגלי סיפר כי לימד בגרמניה שנתיים בבית ספר, שם המליצו לו להותיר את לימודי התקופה מחוץ לכותלי בית הספר.

למותר לציין כי הפשעים הנאציים נותרו מחוץ לתכני הלימודים. "הם פחדו שהדור הבא של הנאצים ייצאו משוגעים לאחר שייוודע להם מה עשו סביהם בדור הקודם", סיפר.