מומבאי
מומבאיפלאש 90

"אני נתתי את ההוראה לרצוח את אלו שהוחזקו בבית נורמן", כך, במילים פשוטות, אמר השבוע לחוקריו סייד זביודין, הידוע בכינוי אבו חמזה.

אבו חמזה נעצר בשדה התעופה הבינלאומי בניו דלהי לפני שבועיים, בחשד כי הוא זה שתכנן ונתן את ההוראה הישירה לרצח היהודים שהוחזקו בבית חב"ד.

לפני שבועיים עצרה משטרת הודו אדם בחשד שהוא היה המפעיל של המחבלים הפקיסטנים שביצעו את מתקפת הטרור בעיר מומביי לפני יותר משלוש שנים, בה נהרגו 166 בני אדם, ובתוכם הפיגוע המחריד בבית חב"ד בעיר בו נרצחו חמשה יהודים ובהם זוג שליחי חב"ד הי"ד.

אבו חמזה, יליד הודו, היה מבוקש על חברות בארגון הטרור הפקיסטני לשקר אי-טויבה. הוא חשוד כי לימד את עשרת המחבלים שביצעו את הפיגוע את השפה ההינדית וכיוון את הטרוריסטים במהלך שלושת ימי ההתקפה.

בעת לכידתו פרסמה משטרת הודו כי ההערכה היא כי אבו חמזה הוא האיש שנשמע מדבר על המחבלים שהשתלטו על בית חב"ד במומביי במהלך הפיגוע. ואכן השבוע הוציאה משטרת הודו הודעה מיוחדת כי החשוד סייד זביודין, הידוע בכינוי אבו חמזה, הודה בחקירתו כי  הוא זה שנתן את ההוראה הישירה לרצוח את היהודים שהיו בבנין בית חב"ד, ואף מסר פרטים מדיוקים על מה שהתרחש.

כזכור בהקלטה שבוצעה לבית חב"ד ע"י אותו מחבל, הוא הדריך את המחבלים מה לעשות במהלך שלושת ימי ההתבצרות. כפי הידוע שעות אחדות לאחר היוודע דבר השתלטות המחבלים על בית-חב"ד במומביי, גורם מחסידות חב"ד בארה"ב צלצל לטלפון הסלולרי של מנהל בית-חב"ד הרב גבריאל הולצברג הי"ד. לאחר מספר ניסיונות, ענה לטלפון אחד המחבלים. אותו גורם שוחח איתו וניסה להבין את מטרותיו שלו ושל חבריו. הוא אמר שעליו להיוועץ עם מפעילו וככל הנראה מדובר באותו אבו חמזה שנלכד כעת והודה במיוחס לו.