ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, ופרקליטיו התייחסו הבוקר (שלישי) להכרעת הדין שנאמרה בבית המשפט המחוזי בירושלים. גם שולה זקן ופרקליטיה הגיבו.
אהוד אולמרט אמר, "בתום למעלה מארבע שנים נסתיים ההליך המשפטי בהחלטת השופטים שאותה פרסמו. לפני ארבע שנים בכל כלי התקשרות הפרסומים היו על מעטפות הכסף, לא היו מעטפות כסף ואין מעטפות כסף. בית המשפט הכריע – אין מעטפות כסף. לא היה ולא נברא".
הוא ציין כי "ההחלטות על פרשת טלנסקי ועל פרשת ראשונטורס הן ליבת כתב האישום שהוגש נגדי. אמרו שהאדמה תרעד ואצטרך להתפטר מתפקידי. לא הולכתי שולל מוסד אחד. פרשת ראשונטורס נמחקה. לא היתה שחיתות, לא היה שימוש בכספים ולא היו שום דבר מהדברים הללו שניסו לייחס לי. בעניין מבקר המדינה אין טעם להרחיב".
"אני מכבד את החלטת בית המשפט בעניין מרכז ההשקעות. בית המשפט אמר שהיתה כאן אי תקינות פרוצדוראלית, לא הייתה שחיתות ולא נהניתי מדבר, זו הערה שאני מכבד אותה ואקח אותה לתשומת ליבי", הוסיף.
עוד אמר, "איני מתכוון להודות לבית המשפט על החלטתו, זה לא עניין אישי. בית המשפט קיבל החלטה על סמך ניתוח הראיות. אני רוצה להודות לבית המשפט על המכובדות שבה ניהל את התהליך במשך ארבע שנים. אני הרגשתי שאני יושב במקום שמכבד את מדינת ישראל".
לסיום אמר, "אני אצטט את ראש הממשלה לשעבר, בני בגין – יש שופטים בירושלים".
עו"ד אלי זהר פרקליטו של אולמרט אמר, "אותם שופטים שדנו יום ולילה בעבירות זיכו את אולמרט בכל אחת מהעבירות ומהמעשים המיוחסים לו בפרשת ראשונטורס, בפרשה שעוסקת בעניין מבקר המדינה נקבע שלא נעשה כל דבר במרמה".
"במרכז ההשקעות בעניינו של אולמרט נקבע שאכן הייתה חברות קרובה עם אורי מסר והעובדה שמסר ייצג אנשים בפניו נמצאה פגומה ועל כך קיבל הפרת אמונים בלבד".
זהר הבהיר, "ראש ממשלה מכהן ירד ממשרתו בגלל עדות מוקדמת". עוד אמר כי החלטה על ערעור תהיה החלטה לא ראויה בעליל וכי פרקליט המדינה צריך להסיק מסקנות.
פרקליטו של אולמרט, עו"ד נבות תל-צור, אמר, "הכותרות בישרו תמיד לפני החקירות, חריצת דין מוקדמת בשתי הפרשות, צריך לשבח את בית המשפט, פסק הדין הזה מחזק מאוד את אמון הציבור במערכת המשפט גם איש ציבור זכאי למשפט צדק. בית המשפט קיבל את כל טענות ההגנה".
"יש לנו טענות קשות על התנהלות גורמי האכיפה. אף אחד במדינת ישראל לא מעל החוק אך גם אף אחד לא מתחת לחוק", הוסיף.
שולה זקן, שהורשעה הבוקר בקבלת דבר במרמה בפרשת ראשונטורס, אמרה בתום הכרעת הדין במשפט אולמרט "מודה לקב"ה שנתן לי הכוח לעמוד בלחצים בתקופה הקשה של למעלה מחמש שנים. כמו כן אני מודה למשפחה שלי".
מיכה פטמן, פרקליטה של שולה זקן, הגיב להרשעתה הבוקר "הייתם היום חלק ממהפכה בתולדות שלטון החוק במדינת ישראל. הפרקליטות - הגוף שאחראי על אכיפת החוק ספג מהלומה".
הוא הוסיף כי "אם היועץ המשפטי לממשלה היה מקים את גוף הביקורת עליו דיבר היום - הוא היה צריך להתחיל לעבוד גם. יש פעילות לאורך שנים של חקירת ראש הממשלה ושל ראש לשכתו בכל תרגיל כדי שהיא תפליל אותו. היום בית המשפט אמר את דברו באופן ברור ובקול צלול לא היתה תכנית מרמה לא היתה כוונת מרמה ולא היה רצון לפגוע באף אחד לא בארגון ולא בגוף ממשלתי".