גדול כים שברך. הרב עמאר
גדול כים שברך. הרב עמארפלאש 90

הראשון לציון והרב הראשי לישראל, הרב שלמה משה עמאר, התייחס הערב (רביעי) בראיון לרדיו 'קול ברמה', לרעידת האדמה שהתרחשה אתמול, "הרעידה אירעה בשל המחלוקות בעם ישראל ורדיפת לומדי התורה".

"זה שמתעוררת קטגוריה נגד התורה ולומדיה, זה שמתעוררות מחלוקות בתוך עם ישראל, זה שגורם חלילה להסתה ושנאה - זה דבר חמור ביותר, בפרט בימי בין המצרים", אמר הרב והוסיף, "הלא תראו, עוד לא עבר זמן מאז שהתחילה הסערה, ואתמול הודיעו לנו שהייתה רעידת אדמה בישראל, בדרגה גבוהה רחמנא ליצלן".

וכיצד לדעת הרב תסתיים הפרשיה הזו העומדת בלב סדר היום הציבורי? "אין לנו שום חשש. יש לנו הבטחה מפי הקב"ה 'כי לא תשכח' (התורה). מעולם לא נשכחה, לעולם לא תשכח... עולם התורה ימשיך, בני הישיבות ימשיכו, תלמידי החכמים - תרום קרנם בכבוד".

הרב הוסיף כי "צריכים להתפלל. מהשנאה צריכים לפחד, מהמחלוקת צריכים לפחד, על התורה אין מה לפחד ועל לומדי התורה אין מה לפחד. היו תקופות הרבה יותר קשות, עברנו מלכים אדירים שקמו על ישראל בשנאה תהומית".