בצל מחלוקת הגיוס: הסברה וסוכריותיוני קמפינסקי


סטודנטים מאוניברסיטת בר אילן הגיעו היום (רביעי) לרחובות בני ברק במה שהם הגדירו "משימת קירוב לבבות והידברות".
 
חברי אגודת הסטודנטים של בר-אילן ("הגילדה") הביעו הזדהות עם מאבק "מאהל הפראיירים" וחברי האגודה אף השתתפו בהפגנה שנערכה במוצאי שבת.
 
הביקור בבני ברק נועד להביע את תמיכתם בצורך להביא לשינוי בחלוקת הנטל, אך עם זאת להראות שזה לא צריך לבוא בכפייה ומתוך תחושה של התנשאות וניכור, "יצאנו לדבר עם התושבים וגם לחלק סוכריות", סיפר סגן יו"ר אגודת הסטודנטים מתן בר נוי, "חשוב להבין מאיפה אנחנו באים לסוגיה הזו - מצד אחד חונכנו כמובן על ערכי תורת ישראל, אך עם זאת, בהיותנו נושאים בחובות השירות, אנו רוצים לראות בנשיאה בנטל את כולם איתנו כעם אחד".


"אין זו דרכנו לתקוף את הציבור החרדי", הבהיר בר נוי, "איננו רוצים לפגוע בתורה ולמעשה אנו מבקשים בדרכי נועם להתקדם לחברה ישראלית מאוחדת. לכן, החלטנו בהנהלת אגודת הסטודנטים, לחצות את הגשר של בר-אילן לבני ברק כדי לחפש את הקשר שלנו עם הציבור החרדי. חילקנו סוכריות במקום ססמאות והסברנו לחברי המגזר החרדי שאנו אוהבי ישראל ורואים בהם חלק מהעם".