מנהל מחלקת ההונאה בכשרות ברבנות הראשית לישראל, הרב רפי יוחאי, סיפר בראיון לערוץ 7 על היקבים המחזיקים מרכז מבקרים או מסעדה, שאינם תחת פיקוח כשרותי.

"התופעה מתרחבת ולמרות שישנה תעודת כשרות ליקב עצמו, חייבים לוודא שיש תעודת הכשר גם למסעדה וגם למרכז מבקרים", הדגיש הרב יוחאי, "כמו כן יש לוודא שמזיגת היין נעשית על ידי אדם שומר תורה ומצוות כדי להינצל מאיסור 'יין נסך'".

בהקשר לכך ציין הרב יוחאי כי הרבנות האזורית רמת הגולן הסירה את הכשרות מיקב 'בהט' הנמצא בקיבוץ עין זיוון, "במסגרת ביקורת שנערכה במקום, נמצאו מוצרים שאינם כשרים - כולל בשרים לא כשרים".

עוד בענייני תעודות כשרות אמר הרב יוחאי, כי הרבנות ירושלים הסדירה את נושא הכשרות בבתי החולים 'הדסה עין כרם', ו'הדסה הר הצופים' וכן ב'מרכז הקונגרסים בבנייני האומה' בירושלים.

נושא נוסף בו נגע מנהל מחלקת ההונאה בכשרות, הוא ייבוא לבבות ארטישוק. הוא סיפר כי לאחרונה יובאו מאיטליה לישראל לבבות ארטישוק למרות שאין עליהם כשרות, "מוצר זה נגוע בחרקים ומועצת הרבנות הראשית לישראל החליטה לפני מספר שנים כי מוצר זה אינו מאושר לייבוא, זאת מחמת ריבוי התולעים שבו. לכן מי שמוצא קופסאות שימורים של לבבות ארטישוק מתבקש לדווח לרבנות".

בנוגע לעלי הירק כגון חסה ופטרוזיליה, סיפר הרב יוחאי כי לאחרונה יש מחסור גדול בעלים אלו בגלל מזג האוויר. הוא הזכיר כי על פי הוראת הרבנות הראשית לישראל, "אי אפשר להכשיר את העלים על ידי מים או מלח אלא רק לרכוש את התוצרת מאותן חברות המפוקחות".