אהוד ברק
אהוד ברקחזקי עזרא

שר הביטחון אהוד ברק אמר הבוקר (חמישי) כי את הפיגוע בבורגאס עשו אנשי חיזבאללה בחסותה של אירן. הוא מבטיח כי ישראל תעשה כל שביכולתה כדי למצוא את המְבצעים ואת שולחיהם ולהביא אותם על עונשם.

השר ברק אמר לקול ישראל כי נגד ישראל מתנהל מסע טרור עולמי, שבו שירותי המודיעין שלנו ושל מדינות זרות נוחלים הצלחות אדירות, אך יש בו גם רגעים קשים וכואבים.



בתגובה על דבריו של נשיא בולגריה, שהמוסד לא הזהיר מפני התקפה צפויה, אמר שר הביטחון כי שירותי המודיעין של ישראל מעבירים כל מידע כזה שמתקבל. עם זה, הוסיף כי אינו סבור שהיה מידע מדויק כמו זה שהביא לסיכול הפיגועים בקפריסין או בתאילנד בתחילת השנה.

בעניין המשבר בסוריה הדגיש השר ברק כי ישראל עוקבת בדריכות אחר המתרחש, בין השאר מתוך חשש שחיזבאללה ינסה להעביר ללבנון טילים מתקדמים ואולי אף נשק כימי.

ראש הממשלה הבולגרי מסר לגורמים ישראלים כי במצלמות האבטחה של שדה התעופה נקלט אדם החשוד כי הוא ביצע את הפיגוע.

מדובר בצעיר שנראה מסתובב במשך כשעה בחניון, שבו חנה האוטובוס שפוצץ. על גופת המחבל נמצאה תעודת זהות אמריקנית, ככל הנראה מזויפת.