אביגדור ליברמן קארין אשטון
אביגדור ליברמן קארין אשטוןגבי פרקס

שר החוץ וסגן ראש הממשלה, אביגדור ליברמן, נפגש היום (רביעי) בבריסל עם הנציבה העליונה של האיחוד האירופי למדיניות החוץ, קתרין אשטון.

בפגישה דנו השרים ליברמן ואשטון על היחסים בין ישראל לאיחוד האירופי ועל הנעשה במזרח התיכון.

השרה אשטון מסרה את תנחומיה והביעה צער עמוק על הפיגוע שבוצע בשבוע שעבר נגד תיירים ישראלים בבולגריה.

השר ליברמן אמר בפגישה כי עד היום הסכמי השלום שחתמה ישראל עם שכנותיה לא היו הסכמים עם מדינות ואזרחים אלא הסכמים בין מדינת ישראל לבין השליטים באותן המדינות. הסכמים אלו לא הביאו לפיוס בין העמים ולשלום אמיתי עם יסודות יציבים.

לאור זאת, הסביר ליברמן, להבא יש לחתום על הסכמים בין עמים ולא בין שליטים, הסכמים שיזכו לתמיכה בציבור ובקרב מעצבי דעת הקהל ושיובילו לפיוס אמיתי בין העמים באמצעות חינוך לסובלנות, לכבוד ולשיתוף פעולה ולא להמשך שנאה לישראל וליהודים.

השר ליברמן הסב את תשומת ליבה של השרה אשטון להחלטת הועידה של מפלגת השלטון בתוניסיה שמבקשת לחוקק סעיף בחוקה ולפיו כל נורמליזציה עם ישראל תחשב לעבירה פלילית. השר ליברמן ביקש את התערבות האיחוד האירופי בנושא.

השר ליברמן אמר לשרה אשטון כי כולם יודעים מיהו ומהו ארגון החיזבאללה ומה אופי פעילותו הטרוריסטית והפלילית וכי על האיחוד האירופי לכלול אותו ברשימת ארגוני הטרור. כל עוד לא עושים כך יש לעניין השלכות חמורות על היציבות במזרח התיכון ועל הביטחון הגלובלי, אמר השר ליברמן.