הרס בניה לא חוקית סמוך לחברון
הרס בניה לא חוקית סמוך לחברוןצילום: עובד ארד

שופטי בג"ץ אינם ממהרים לאשר הרס כפרים בלתי חוקיים שהקימו פלסטינים בדרום הר חברון, זאת למרות שמדובר לכל הדעות בכפרים שנבנו בניגוד לחוק.

בדיון שנערך הבוקר (שני) בעתירת האגודה לזכויות האזרח ותושבי אחד הכפרים הלא חוקיים, אשר שוכן בתוך אתר ארכיאולוגי ולכן לא ניתן להכשירו, טענו השופטים כי יש להציע לתושבים המפונים אלטרנטיבה.

שופט בית המשפט העליון, חנן מלצר, העיר בדיון לנציגי המדינה אשר טענו כי יש להרוס את הכפר, כי "התפקיד של הממשל הצבאי הוא לתת אלטרנטיבה לתושבים".

השופטת עדנה ארבל ציינה אף היא, כי יש לקחת בחשבון את השאלה היכן יגורו תושבי הכפר אם יפונו מהמקום בו הם גרים כיום.

נציין כי לאחר שנים של אוזלת יד בכל הנוגע לאכיפת דיני התכנון והבניה ברחבי יו"ש החלו לאחרונה גורמי האכיפה במנהל האזרחי לאכוף את דיני התכנון והבניה גם על תושבים פלסטיניים, זאת בין היתר עקב עתירות שהגישה תנועת "רגבים".

בעקבות המדיניות הוצאו צווי הריסה לכמה כפרים פלסטיניים לא חוקיים, בעיקר באזור דרום הר חברון, וכעת פנו התושבים לבג"ץ על מנת לנסות ולמנוע את ההרס.