משנה את העולם. ויינרייך
משנה את העולם. ויינרייךצילום: EDK תקשורת

מלחמת לבנון השנייה הותירה את מפקד הטנק רון ויינרייך משותק מהחזה ומטה ומתנייד על כיסא גלגלים. ויינרייך היה בכוח השריון הראשון שנכנס ללבנון.

הוא נפצע כשגשר שמתחתיו עבר הטנק שלו באזור קוניטרה התמוטט ופגע לו בעמוד השדרה. כתוצאה מהפגיעה, ויינריך נותר משותק מאזור החזה ומטה.

ויינרייך לא נשבר אלא החליט להגשים את חלומותיו בתחום המוסיקה. לאחר שהשתקם הקים להקת רוק ואף השתתף בתכנית כוכב נולד. בימים האחרונים התגייס ויינרייך, למען מהלך השינוי במפלגת "הבית היהודי" ובתמיכה בנפתלי בנט, קצין בסיירת מטכ"ל המתמודד על הנהגת הבית היהודי.

ויינרייך הקליט את השיר "אני ואתה נשנה את העולם" כתמיכה בבנט, אורי אורבך, איילת שקד ואחרים במרוץ לראשות המפלגה. בשיר שהוקלט בשבועות האחרונים משתתפים גם ח"כ אורי אורבך שאף שר לרגע, מייסדת תנועת "ישראל שלי" איילת שקד, הרב תא"ל אביחי רונצקי, מפקד מגלן לשעבר אל"מ מוטי יוגב, ורס"ן (מיל') יוני שטבון, מייסד תנועת "רעננים-צעירים הציונות הדתית" וד"ר יהודה דוד, שנאבק משפטית וניצח בפרשת אל-דורא.

בקליפ משולבים, לצד ויינרייך, קטעי תקשורת משלל המאבקים שניהלו בשנים האחרונות בנט, שקד ואורבך בתקשרות הישראלית והבינלאומית.

ויינרייך אמר לאחר הקלטת השיר, "אני מאמין בארץ ישראל היפה, באנשים שעושים אחד למען השני, ושמאמינים שאנחנו כאן למטרה אחת -  לבנות מקום מדהים, להיות אור לגויים וכמובן לשמור על מדינה יהודית. החזון של בנט הוא החזון של ארץ ישראל היפה. אני רוצה כמנהיגים אנשים שיש להם עבר עשיר, שראו דברים בחיים, שהתמודדו עם מנהיגות, שהתמודדו עם פיקוד גם בצבא וגם בשוק הפרטי. בחור כמו נפתלי בנט שהיה לוחם בסיירת מטכ"ל ויודע מהי מנהיגות שאותה הביא גם לעולם הפרטי זה מסוג האנשים שאני רוצה שייצג אותי, שאני יכול לסמוך עליו".

על איילת שקד אמר ויינרייך, "איילת שקד היא אולי אחת הנשים היוצאות דופן שפגשתי לאחרונה. מתאפיינת בציונות ללא גבולות. עצם זה שהיא הקימה את תנועת ישראל שלי שהפכה להיות תנועה מוכרת שמאחדת הרבה אנשים תחת דגל הציונות, תחת הדגל היהודי מראה שזאת אחת שמוכנה להקריב, בחורה עם חוט שידרה שלא מפחדת מאף אחד ולא מפחדת להגיד את האמת".

נפתלי בנט הודעה לויינרייך על ההתנדבות ואמר: "השיר שהקליט רון מצמרר, הן בגלל הביצוע והן בגלל הסיפור האישי שלו שמראה שאפשר לשנות את העולם. אני מודה לו על התמיכה ומאמין שעם אנשים אמיצים כמוהו עם ישראל יכול לישון בשקט. אני מצדיע לו".