אילוסטרציה
אילוסטרציהפלאש 90

נדמה שרק בישראל יכול להתקיים תרחיש שכזה. בעוד ההנהגה ברצועת עזה קוראת להשמדתה של שיראל ובעוד ההנהגה הפלשתינית פועלת בכל זירה לקדם החרמת סחורה ישראלית ולפגוע במעמדה הבינלאומי של ישראל, מתברר שבמקביל לכל זאת 26 פלשתינאים מעזה ואיזור יהודה ושומרון סיימו השבוע את המחזור הראשון בקורס 'סוכני המכס, שהעבירה המכללה העסקית של לשכת המסחר תל אביב והמרכז.

מדובר בקורס ייחודי בין 189 שעות אקדמיות ,שהועבר ע"י  המכללה העסקית של לשכת המסחר, בשיתוף ארגון התאגידים של סוכני המכס והמשלחים הבינלאומיים של ישראל, במימון הארגון האמריקאי USAID (The U.S. Agency for International Development). המשתתפים בקורס הינם אנשי עסקים פלשתינאים, העוסקים בתחום יבוא, יצוא וסחר בינ"ל ברשות הפלשתינאית.

בלשכת המסחר תל אביב והמרכז מספרים כי מדובר בקורס ראשון מסוגו, שמטרתו הייתה ללמד את המשתתפים הפלשתינאים, אשר רובם פועלים מול סוכני מכס ישראליים, אודות תהליכי המכס והשילוח הבינ"ל הישראלים, הסכמי הסחר, חוקיות היבוא וביטוח על מנת לייעל את עבודתם מול אנשי המקצוע בישראל ולבנות עתודה ניהולית ברש"פ אשר תהווה את התשתית לפעולת המכס הפלשתינאי בעתיד .

"הקורס נועד להקנות למשתתפים ידע שיסייע להם לשפר את איכות השירות הניתן כיום ליבואנים מאזור עזה ויו"ש, כמו גם יפחית את  העלויות שנדרשים יבואנים פלשתינאים לשאת בגין אישורי מסמכים ושינוע סחורות וצמצום הביורוקרטיה הכרוכה במעבר בנקודות המכס".

הקורס נערך במשך חצי שנה במזרח ירושלים, ושילב לימודים אקדמיים שכללו סיווג טובין, הערכה וחוקיות יחד עם סיורים מודרכים בנקודות היבוא ויצוא בארץ, קרי נמלי הים והאוויר ומעברי הגבול. בין המרצים בקורס נמנו אנשי אקדמיה ואנשי שטח, בהם נציגים ממשרדי הממשלה כמו המכס, משרד התמ"ת, מכון התקנים ועוד.