
אגודת "איקרא" הערבית – ישראלית תוקפת את אוניברסיטת תל אביב על תכניתה להקים מעונות לסטודנטים בשטח ששימש לקבורה בכפר שיח' מואניס.
בהודעה שפרסמה מאשימה האגודה את הנהלת האוניברסיטה בדיבור בלשון גבוהה גבוהה על דמוקרטיה וזכויות אזרח בעוד היא עצמה מפרה עקרונות אלה, כפי שמשתקף לטענתה בהריסת בית הקברות לצורך הקמת מעונות לסטודנטים.
אוניברסיטת תל אביב הוקמה על חורבות הכפר הפלסטיני שיח' מואניס שתושביו “גורשו בידי כנופיות ציוניות”, טוענת האגודה, ועתה היא ממשיכה ומחללת את עצמות מתי הכפר.
לדבריה, מדיניות זו מוכיחה כי אוניברסיטת תל אביב הרחיקה עצמה מהערכים האקדמיים והאנושיים והיא מפרה את החוק הבינלאומי.
"איקרא" דורשת מאוניברסיטת תל אביב לחדול מיד מפעולותיה, לכבד את רגשות הסטודנטים הערבים והמוסלמים אשר לומדים בה ולהפגין כבוד למקומות הקדושים למוסלמים.
ביקורת משמיעה האגודה גם כלפי בית המשפט העליון, אשר סמך ידו על פעולות האוניברסיטה וטוענת, כי לא יעלה על הדעת שיוקם במקום כלשהו בעולם מבנה על אתר קבורה יהודי.