באמצעות שוקולד
באמצעות שוקולדצילום: פלאש 90

חדשות טובות לאלה המחפשים תירוץ לאכול עוד כמה טבליות שוקולד: מחקר חדש קובע כי אכילת שוקולד מפחיתה לחץ דם. כך מדווחת רשת BBC.

מהמחקר עלה כי אכילת שוקולד מריר על בסיס יומיומי מפחיתה במעט את לחץ הדם. על פי המחקר הכימיקאלים בקקאו, המהווה את המרכיב העיקרי בשוקולד, גורמים להרפיה של כלי הדם.  למרות הכל, ישנן דרכים אחרות ובריאות יותר להפחית לחץ דם.

על פי התיאוריה העומדת מאחורי המחקר, הקקאו יוצר כימיקאל בגוף הנקרא תחמוצת החנקן. חומר זה מרפה את כלי הדם וגורם לדם לזרום בהם יותר בחופשיות, ובכך מפחית את לחץ הדם.

בעבר נערכו מחקרים רבים בתחום ועורכי המחקר הנוכחי לקחו בחשבון את המחקרים הקודמים. המחקרים בעבר הצביעו על צריכה של בין 3 מ"ג ל- 10 מ"ג ביום של קקאו. למרות ההבדלים - לכל מי שהשתתף במחקר נרשמה ירידה קלה במדדי לחץ הדם.

כל המחקרים הקודמים בחנו את נושא לחץ הדם בטווח הקצר- רק על פני שבועיים, כך שלא ניתן להסיק מן המחקר על השפעות הקקאו על לחץ הדם בטווח הארוך.

לחץ דם גבוה היא תופעה מוכרת ונפוצה ולעיתים קטלנית. יתר לחץ דם מכונה גם "הרוצח השקט". המחלה עלולה לגרום לשבץ ומחלות לב.

החוקרים מביעים את הסתייגותם מאכילת שוקולד במטרה להפחית לחץ דם מכיוון שהשוקולד מכיל מלבד קקאו גם כמות נכבדה של סוכר ושומן. הם מציינים כי את התכונה של הקקאו ליצור הכימיקאל של תחמוצת הפחמן ניתן למצוא גם בשעועית, משמש, תפוחים ופירות יער שונים - שככל הנראה קצת יותר בריאים.