
אופנה חדשה פושטת בשנים האחרונות בקרב משפחות יהודיות בגולה, קיום חגיגת בת המצווה בקבר רחל שבפאתי בית לחם.
אביבה פינצ'וק מארגון יש שכר לפעולתך, המתכוננת לבת מצווה נוספת שתיערך ביום ראשון הקרוב לבת מלוס אנג'לס, מספרת לערוץ 7 על התופעה ההולכת ומתרחבת, "פעם היו עושים בת מצווה בבית או באולם, היום הבנות רוצות משהו יותר משמעותי והן הבינו שקבר רחל זה המקום".
פינצ'וק סבורה שבת מצווה בקבר רחל היא התשובה הנשית לבר מצווה בכותל, "זה כל כך מרגש לעשות בת מצווה בקבר רחל. כלת הבת מצווה באה להתפלל, מתאספים ומחלקים כיבוד קל ואז הכלה מדברת על משהו שמקשר אותה לרחל אמנו. אין טקס שלא מסתיים בדמעות. הן מוותרות על טקס מפואר באולם ומעדיפות להגיע לכאן".
לתוך הטקס המיוחד התווספו גם סמלים שמוסיפים נופך מיוחד ליום המרגש, כפי שמספרת פינצ'וק, "אנחנו מספרים להן על סיפורים שהתרחשו בקבר רחל. ביחד עם כלת הבת מצווה עורכים טקס הפרשת חלה, נותנים להן לגלגל את הבצק ולאפות את העוגות. ביחד אנחנו גם אורזות חבילות מזון למשפחות נזקקות וכך זוכים לקיים את המצווה הראשונות בקבר רחל. מגיעות לכאן גם משפחות דתיות ודתיות פחות, רחל אמנו היא האימא של כולם".