
נשיא המדינה, שמעון פרס, השתתף הערב (ראשון) בטקס השבעת שופטים במסגרתו הושבעו 15 שופטים חדשים ו-3 רשמים בכירים לבתי המשפט המחוזיים, בתי משפט השלום, בתי הדין האזוריים לעבודה ובית המשפט לתעבורה.
בפתח דבריו אמר הנשיא: "השופטים הם נפשו של העם ונפש המדינה. אני יודע עד כמה קשה לשפוט וכמה חשוב לשפוט כהלכה, במיוחד בתקופה הנוכחית בה אנו חווים גל אלימות נורא".
הנשיא המשיך והתייחס לתאונת הפגע וברח אמש בנתניה, "התמונה אמש של שלוש הנשים שנרצחו בתאונת הפגע וברח היא מחזה נוראי ומחריד. אסור לעבור לסדר היום על תאונת הפגע וברח בנתניה. שלוש נשים נרצחו - אין לזה הגדרה אחרת".
"לא רק תאונות דרכים חווינו, אלא גם התנגשויות על רקע לאומני ופלילי תוך שימוש בנשק קר או חם. אין חילוקי דעות בגישת המשפט ובגישת המסורת כי על כולנו חל הציווי 'לא תרצח'. זהו ציווי דתי וזהו החוק של כולנו. חברה ללא אלימות היא סוגיה שצריכה לעמוד בראש סדר היום בדחיפות".
הנשיא הדגיש כי הוא יודע כי משטרת ישראל עושה עבודה קשה ועלינו כציבור וכחברה להושיט יד, להזהיר מאירועי אלימות, לגנות ולחנך, "האלימות פוגעת בכל חלקה טובה - בצעירינו, בבתי הספר ואיננו יכולים ואיננו צריכים להיות חברה הנגועה באלימות. אתם השופטים, מופקדים במידה רבה גם על נושא זה כחלק ממערכת המשפט. אני מאמין כי תדונו בו בכובד ראש ובמלוא האחריות. אני רוצה לברך אתכם ולאחל לכם בהצלחה".
נשיא המדינה התייחס לכך ש-11 מתוך 18 השופטים והרשמים המתמנים הינן נשים, "בטקס המיוחד היום נקבע תקדים אשר ישמש את המסתכלים אל העתיד. הפעם רוב השופטים המושבעים הן שופטות. נתון זה הוא לתפארת המדינה ואנחנו מאד גאים על כך".
בנוסף לנשיא המדינה נשאו דברים בטקס גם שר המשפטים, פרופ' יעקב נאמן, נשיא בית המשפט העליון, השופט אשר גרוניס, ונשיאת ביה"ד הארצי לעבודה השופטת נילי ארד.
