הפרצה והעמדה
הפרצה והעמדההתושב האלמוני

על מחדל אבטחה חמור באלקנה מתריע ביומן ערוץ 7 תושב האזור שמספר על פרצה בגדר בה עוברים מדי יום עשרות ערבים, עשרות בודדות של מטרים מעמדת צה"ל, שם גם ממוקמת עמדת בידוק.

"הבוקר עברתי באזור וראיתי פרצה בגדר שליד אלקנה, ליד 'הסופר של ג'לל'. עשרות ערבים עוברים דרך הפרצה ואין מי שמשגיח ובודק מה הם מכניסים איתם", הוא אומר.

לאחר שחזה בתופעה פנה טלפונית למוקד הביטחון היישובי באלקנה ושם נאמר לו כי מזה זמן רב הם שבים ומתריעים על התופעה בפני צה"ל אך דבר לא מניע את גלגלי המערכת לפעול נגד הפרצה המסוכנת. "תתקשר כאזרח ואולי הם יענו לך", כך נאמר לו במוקד היישובי, והוא אכן פעל כך. "התקשרתי לחמ"ל הצבאי ואמרתי להם שעשרות חוצים את הגדר, בואו לטפל. הם אמרו לי שהבעיה ידועה אבל אין להם די כוחות לטפל בה".

מוסיף התושב ומציין כי הפרצה המדוברת ממוקמת במרחק של עשרות בודדות של מטרים מעמדת צה"ל, ו"אם הם רואים ולא מדווחים זה מחדל ואם הם לא רואים זה מחדל".

עוד הוא מציין כי בצמוד לעמדה הצה"לית קיים מעבר מוסדר ובו בידוק ביטחוני, ובהחלט יתכן שהבחירה של המסתננים דרך הפרצה מלמד על ניסיונות התחמקות מבידוק זה, עובדה העשויה לעורר חשד.

"הצבא מודע לבעיה אבל אין לו כוח אדם לטפל. כשיהיה אסון חלילה פתאום יהיו כוחות ל-24 שעות...", הוא אומר ומקווה שמישהו יתעשת רגע לפני אסון.

מדובר צה"ל נמסר בתגובה, כי "בימים אלו מתקיימות עבודות לחידוש הגדר. כל פרצה המוכרת בשטח מטופלת באופן מיידי".