חברי הכנסת בסיור
חברי הכנסת בסיורדוברות הוועדה

ועדת המשנה לנושא חלל, בראשות ח"כ זאב אלקין, סיירה היום (שלישי) במפעל חלל של התעשייה האווירית, שעיקר פעילותו הוא בתחום ייצור ושיגור לוויינים.

בסיור השתתפו חברי הכנסת זאב אלקין, אברהם מיכאלי, רוברט טיבייב ודניאל בן סימון, כמו גם צוות הועדה.

עיקר הסיור עסק בהכנות הסופיות לשיגור לוויין התקשורת עמוס 4. הלוויין, שעליו עובדים כעת סביב השעון כדי לסיים את הכנתו הסופית, ייצא בקרוב לחו"ל לסדרת ניסויים אחרונים ולהרכבת מערכות אחרונות, וישוגר לחלל לקראת אמצע 2013.

מנהל מפעל חלל, עפר דורון, תיאר את התפתחות סדרת לווייני התקשורת "עמוס" וציין כי עם השנים עלה משקלם של הלווייניים כמו גם מורכבות רכיבי התקשורת.

מנכ"ל התעשייה האווירית, מר יוסי וייס הודה לחברי הכנסת ולשרי הממשלה על  תמיכתם האקטיבית בתוכנית החלל בישראל והוסיף: "עמוס 4 הוא לוויין התקשורת הגדול והמשוכלל ביותר שנבנה בישראל ויאפשר לחברת חלל תקשורת לשרת לקוחות באסיה, אירופה ואפריקה".

לחברי הכנסת הוצגה גם הקפיצה הטכנולוגית במימוש לוויין עמוס 6, הלוויין אשר חברת חלל תקשורת החליטה לאחרונה לרכוש מן התעשייה האווירית ושיגורו מתוכנן לשנת 2015.

ח"כ זאב אלקין, יו"ר הועדה סיכם ואמר כי הוא "מעודד מכך שבסיור הזה ניתן להביט קדימה אל "עמוס 6". הוא הודה לממשלת ישראל על תמיכתה בתוכנית החלל בישראל ועם זאת הוסיף כי ועדת המשנה לנושא החלל תוודא שהממשלה עומדת בהתחייבויותיה.