
כנס של מפלגת 'ישראל ביתנו' התקיים הערב (שלישי) לרגל ראש השנה.
שר החוץ, אביגדור ליברמן, אמר במהלך הכנס כי "ברור מעבר לכל ספק שישראל ביתנו הפכה לגורם מרכזי, גורם חשוב, גורם אחראי, גורם מייצב של ממשלת ישראל. אנחנו הפכנו גם לגורם לא שגרתי שיודע לחשוב מחוץ לקופסה".
ליברמן התייחס גם למועד הבחירות לכנסת והדגיש כי איננו זקוקים לבחירות, "אני חושב שעדיף לקיים אותן במועדן, גם מבחינה מקומית, אבל קודם כל מבחינה אזורית".
בהתייחסו לכתובת שרוססה הלילה במנזר בלטרון אמר ליברמן כי "כל מה שעושה חבורה של מטורפים שנקרא 'תג מחיר' זה דבר בלתי-נסבל – הם מוציאים דיבתה של מדינת ישראל, של עם ישראל, של העם היהודי".
"האנשים האלה הם נזק נטו יותר מכל גורם אחר, אסור לנו להשלים עם זה, חייבים להוקיע אותם".
ליברמן התייחס גם לנושא הגרעין האיראני, "אם איראן תקבל בסופו של דבר יכולת גריעינת - זה פשוט קריסה של כל ההבנות, כל ההסכמים לאי-הפצה של נשק להשמדה המונית".
"התוצאה הישירה תהיה מרוץ חימוש מטורף במזרח התיכון כולו. איראן אינה זקוקה לגרעין לצרכי שלום. אני חושב שהמערכת הבינלאומית חייבת להפנים יותר מה ההשלכות ומה המשמעות של איראן גרעינית".
בהתייחסו למרכז האוניברסיטאי באריאל והפיכתו לאוניברסיטה אמר ליברמן, "אנחנו לא מתכוונים לוותר על זה. אני לא ממליץ להתעסק איתנו. יש התחייבות של כל הקואלציה".
