אבו מאזן
אבו מאזןצילום: פלאש 90

בנאומו בפני הליגה הערבית הצטרף יו"ר הרש"פ, אבו מאזן, לטענותיהם של בכירי הרש"פ ולפיהן שר החוץ הישראלי קרא להתנקש בחייו.

את דבריו המובאים ומתורגמים על ידי ארגון 'מבט לתקשורת הפלשתינית' אמר אבו מאזן על סמך דבריו של השר ליברמן ולפיהם אבו מאזן הוא מכשול לשלום וכי יש להחליפו באמצעים דמוקרטיים. הדברים קיבלו אצל בכירי הרש"פ פרשנות אחרת לחלוטין, אותה כאמור אימץ אבו מאזן.

אבו מאזן אמר בנאומו: "כמובן, כולכם בוודאי שמעתם, או קראתם, את האגרות שהעביר מר אביגדור ליברמן למדינות אירופאיות ואחרות. אולם, באגרת האחרונה, הוא אמר שחייבים להתנקש בפלוני אלמוני או להטיל עליו מצור. כמובן שהוא פשוט יכול להתנקש, אנו תחת כיבוש... אם ברצונו לעשות משהו, אהלן וסהלן. יש מי שיבוא במקומי, ישנו העם הפלשתיני וישנם שמונה מיליון שיכולים להחליף את מקומו של כל אחד".

עוד מוסיפים ראשי 'מבט' ומציינים כי דברים דומים אמר יו"ר הרש"פ בשתי מסיבות עיתונאים. "ראשית, אנו תחת כיבוש, וידוע כי ליברמן אינו אדם אחראי או מדינאי, ולא מכבדים את מה שהוא אומר. עם זאת, כל יום הוא מחלק אגרות לכל מדינות העולם, בהן הוא אומר 'אנו רוצים להרוג פלוני או להיפטר מפלוני', ואנו תחת כיבוש, ולכן דבר זה אינו מצריך מאמץ גדול".

במסיבת עיתונאים נוספת "ציטט" אבו מאזן את ליברמן וסיפר כי ליברמן "אמר, 'הוא [עבאס] מוביל טרור משפטי ודיפלומטי'. האם מישהו יכול להסביר לי את הביטוי הזה? אני מוביל טרור מדיני ודיפלומטי. בנוסף הוא אמר לאחרונה, 'צריך להתנקש בו או להטיל עליו מצור'".

נזכיר כי במכתבו לקוורטט היו דבריו של ליברמן אחרים לחלוטין. ליברמן כתב כי "לאור מעמדו החלש של עבאס ומדיניותו שלא לחדש את המשא ומתן, דבר שהוא מכשול לשלום... בחירות כלליות ברשות הפלשתינית צריכות להתקיים, והנהגה פלשתינית חדשה, לגיטימית ויש לקוות גם מציאותית, צריכה להיבחר".

בתנועת הפתח' מחזקים את גישתו של אבו מאזן מנהיגם לדברי ליברמן ובעיתון אל חיאת אל ג'דידה נכתב כי "תנועת פת"ח החשיבה את הצהרותיו של ליברמן לקריאה ישירה להרוג את הנשיא עבאס ולהיפטר ממנו, בשל עמדותיו האיתנות המסרבות לתכתיבים הישראליים".

גם משרד החוץ של הרש"פ מצוטט על ידי אנשי 'מבט' כמצדד בגישה זו: "משרד החוץ גינה בתוקף והוקיע את הצהרותיו הגזעניות החוזרות ונשנות של ליברמן נגד הנשיא והחשיב אותם כהסתה גלויה לרצח".

בהודעה שפרסם המשרד נאמר: "באופן בלתי פוסק ובשיא היהירות, ממשיך המתנחל ליברמן להסית נגד הנשיא מחמוד עבאס, והפעם הוא מגדיל לעשות ומביע את איבתו הנסתרת ודורש להתנקש בחיי הנשיא, להטיל עליו מצור ולהיפטר ממנו".

ב'מבט' מוסיפים ומציגים ציטוטים של בכירים נוספים ברש"פ, בהם סאיב עריקאת ולפיהם אמירותיו של השר ליברמן הן "קריאות ברורות לרצח, והן זהות למתקפה שניהל ראש הממשלה הישראלי לשעבר, אריאל שרון, נגד הנשיא המנוח יאסר ערפאת, אשר הסתיימה ברציחתו."