אובמה בבית הלבן
אובמה בבית הלבןהבית הלבן

הבית הלבן מאשר כי היה יעד למתקפה אינטרנטית, אך מדגיש כי מדובר בניסיון פריצה לקבצים לא חסויים שאינם מהווים סכנה ביטחונית. מאחד המשרדים בבית הלבן נמסר כי לא הוסרו קבצים ממחשבי הבית.

בידיעה, שפורסמה ביום ראשון, נמסר כי האקרים הקשורים לממשל הסיני ניסו לפרוץ דרך האינטרנט לאגף הצבאי בבית הלבן. לא נמסר האם מקור התקיפה היה בסין.

המתקפה כללה משלוח הודעות מייל מזויפות עם קישורים לאתרים זדוניים או לקבצים המכילים תוכנות זדוניות הפוגעות במחשבים.

רשת BBC דיווחה כי מתקפות אינטרנטיות מצד האקרים סינים הפכו לדאגה הולכת וגוברת עבור ממשלת ארצות הברית והפנטגון.

בשנת 2011 האשימה גוגל האקרים סיניים בכך שניסו לפרוץ לחשבונות דואר אלקטרוני של מאות מלקוחות החברה, כולל בכירים במשרדי ממשלה בארצות הברית ואנשי צבא בכירים. באותה שנה בחודש נובמבר האשימו בכירים במודיעין האמריקאי בצורה פומבית את סין בניסיון לגנוב מידע אמריקאי ולהשתמש בו.