
מורסי אמר בהקשר זה: “לגבי מה שנאמר בנוגע לרצועת עזה, ברצוני לומר כי הגבולות שלנו בטוחים לחלוטין ואנו מסוגלים לאבטח אותם. אנו לא נגלה אזלת יד בתמיכה בזכויות הפלסטינים ונושיט להם סיוע במזון, תרופות ובהקלת המעבר בגבול, וזאת מבלי לפגוע בביטחון הלאומי. אנו תמיד מחויבים לתמוך בעניין הפלסטיני. הם חלק מאינו ואנו חלק מהם".
בסיום נאומו אמר מורסי, כי "הפלסטינים אוהבים את אדמתם ואנו יודעים היטב היכן להניח את רגלינו. הטלת הספק אינה במקומה, וחייבים להתנער מכך, שכן האחריות המלאה מוטלת עלי ועליכם ביחד". דברים אלה, הבאים לאחר העברת המסרים לממשלת חמאס ותיאום הציפיות בנושא הביטחוני לאחר פיגוע הטרור שכוון נגד הצבא המצרי, משקפים את העלאת מערכת היחסים בין מצרים לרצועת עזה על פסים שיתוף פעולה הדוק יותר.
האלוף בדימוס והמומחה לעניינים אסטרטגיים, מוחי נוח, קרא לממשלת מצרים לשנות את מדיניותה כלפי רצועת עזה, להסדיר באופן רשמי את המעבר של אנשים וסחורות בגבול ולהתייחס לרצועת עזה כמדינה לכל דבר. עד כה נמנעה מכך מצרים במטרה להטיל על ישראל את המשך האחריות על "כיבוש, עזה למרות שהיא נסוגה ממנה ב-2005.