לא כולם מחכים. דרעי
לא כולם מחכים. דרעיפלאש 90
העיתונאי וחתן "פרס סוקולוב" לעיתונות, מרדכי גילת, תוקף בחריפות את ההחלטה לאפשר לאריה דרעי לחזור לתנועת ש"ס.

גילת שכתב את הספר "קללת דרעי" כותב הבוקר ב"ישראל היום" ,"אתמול נפל דבר בישראל: לראשונה מאז הקמת המדינה חוזר לחיים הפוליטיים שר שהיה עבריין סדרתי כבד. שר שהשחית שרים, חברי כנסת, רבנים, מנכ"לים, קציני משטרה, תלמידי ישיבה ורבים רבים אחרים. שר שהפשע והשחיתות היו אצלו לדרך חיים".

"לראשונה מאז נולדה המדינה ישוב לכנסת, ואולי חלילה לממשלה, שר לשעבר שהיה מכונת פשע, שהורשע בקבלת שוחד במקרים רבים, שהונה את מבקרת המדינה; ששיקר במשטרה ובבית המשפט; שהוציא מיליוני שקלים במירמה מהמדינה לטובת חבריו; שרדף את חוקריו, תובעיו ושופטיו; שישב בכלא יותר משנתיים ועד היום לא הביע חרטה על מעשיו.

לא היה כדבר הזה במדינת ישראל. לא היה תקדים כזה בפוליטיקה הישראלית. גם לא במדינות אחרות, אפילו מפגרות, למעט איטליה, שם הורשעו בשעתו כמה חברי פרלמנט בקשרים עם המאפיה, ישבו בכלא ונבחרו שוב. כסף למי שקשור למאפיה לא חסר מעולם", כתב גילת.

גילת מוסיף "מהבוקר אנחנו אם כן איטליה, סיציליה, פאלרמו, באדיבות הרב עובדיה יוסף. מהבוקר אנחנו שם באדיבות כמה מהסובבים את הרב הקשיש שדרעי הצליח להתל בהם, לקנות את ליבם, לגייס אותם לעזרתו. הם, בדומה לכמה עיתונאים מנוסים, נשבו בקסמו של הפושע, האמינו לו שהוא מקים רשימה עצמאית ופימפמו זאת שוב ושוב. הוא קרא, שמע והתגלגל אתמול ודאי מצחוק. התרגיל הזה של ההשתלטות על ש"ס באמצעות המפלגה הווירטואלית שהוא הקים, או עמד כביכול להקים, קצר הצלחה גדולה".

גילת תוקף בחריפות את דרעי, "דרעי הוא איש רע, אכזר, שלא מסוגל להשתלט על יצר השררה שלו. הוא לא מסוגל לקבל מרות של מישהו. האיש החייכן מהטלוויזיה, הנראה חרדי נאור ונעים הליכות בראיונות איתו, הוא בחור עצבני, חצוף, השומר גם היום על קשרי ידידות עם עבריינים".