מטוס חיל האויר
מטוס חיל האוירצילום: פלאש 90

אחרי התרגיל של צליחת תעלת סואץ שביצעה בשבוע שעבר הארמיה המצרית השלישית, לציון יום השנה מלחמת יום הכיפורים, עורך גם חיל האויר המצרי תרגיל ענק באש חיה ששם הקוד שלו הינו מג'ד 2012 - "תהילה 2012".

בתרגיל שנערך באוזר האימונים של חיל האוויר המצרי בואדי נטרון משתתפים כ-200 כלי טייס, מסוגים שונים המתרגלים לחימה באש חיה.

שר ההגנה המצרי הפילדמרשל א-סיסי אמר במהלך ביקורו בתרגיל כי "צבא מצרים עורך תרגילים באש חיה על מנת לשמור על מוכנות קרבית מקסימלית כי מלחמה עלולה לפרוץ בכל רגע". סיסי לא ציין נגד מי עלולה לפרוץ מלחמה בקרוב.

כמו כן גילה שר ההגנה המצרי כי בינואר יקבל חיל האויר המצרי את המשלוח הראשון של מטוסי אפ-16 המשודרגים מדגם המכונה "בלוק 52". הוא הדגיש כי בתרגיל הנוכחי יושם דגש על אימון הכוחות לפעילות בשעות הלילה על מנת לתרגל אותם לפעול במשך כל שעות היממה.

עוד נמסר כי הבוקר עלה נשיא מצרים מורסי על ספונה של פריגטה מצרית  בשם "טושקי" בנמל אלכסנדריה וצפה בתרגיל ימי ששם הקוד שלו הוא "אינטצאר אלבחר 45" או בעברית "נצחון הים 45".