בנימין נתניהו ואביגדור ליברמן
בנימין נתניהו ואביגדור ליברמןצילום: פלאש 90

יו"ר "ישראל ביתנו", השר אביגדור ליברמן, אמר הבוקר כי חברי מרכז הליכוד תמכו באיחוד עם מפלגתו משום שהבינו שהמהלך יבטיח למחנה הלאומי ניצחון בבחירות ויקנה לו יציבות שלטונית.

 בראיון לקול ישראל אמר ליברמן כי הדיווחים בתקשורת על התנגדות לכאורה בליכוד נבעו "מהרצוי ולא מהמצוי", כלשונו. ליברמן ציין כי הוא נוטה להמשיך ולהחזיק בתיק החוץ אם ירכיב ראש הממשלה נתניהו גם את הממשלה הבאה.

השר ישראל כץ אמר הבוקר כי אישור האיחוד הוא הישג לליכוד. לדברי כץ, האיחוד עדיף מקואליציה שבה כל מפלגה מחדדת עמדות.

כ-3,700 חברי הוועידה של הליכוד אישרו אמש ברוב גדול ובהצבעה פומבית כי הרשימות ירוצו יחד בבחירות הקרובות.

על פי ההסכם, ראש התנועה יוסמך לקבוע את שיבוץ המקומות ברשימה משותפת של הליכוד וישראל ביתנו ביחס הקבוע בכנסת הנוכחית 15:27 ולאורך כל הרשימה המשותפת. לפי נוסח ההצעה, השיבוץ של מועמדי הליכוד ברשימה המשותפת יהיה לפי סדר בחירתם בפריימריז.

מתנגדי הסכם האיחוד עם ישראל ביתנו לא הצליחו לגייס 10% מבעלי זכות ההצבעה בוועידת הליכוד, כפי שדורש תקנון המפלגה כדי לקיים הצבעה חשאית.