זריקת בקבוק תבערה. ארכיון
זריקת בקבוק תבערה. ארכיוןצילום: פלאש 90

גם בחודש אוקטובר, רוב הפיגועים ביו"ש היו במתווה של יידוי בקבוקי תבערה - 68 מתוך 70 פיגועים. בנוסף היו פיגוע אחד של דקירה ופיגוע מטען אחד. כך מגלה הדו"ח החודשי של השב"כ, הסוקר את מצב הפיגועים ביש"ע.

הנתון דומה לנתון של חודש ספטמבר - 65 מקרים של יידוי בקבוק תבערה ביו"ש מתוך 67 פיגועים. 31 פיגועים היו החודש בירושלים לעומת 28 בספטמבר – גם כאן רובם במתווה של בקבוקי תבערה.

ביו"ש לא היה שינוי משמעותי במספר הפיגועים, לעומת רצועת עזה, שם הביא סבב האלימות בשבוע שעבר לגידול משמעותי בירי הרקטות באוקטובר לעומת החודש שקדם לו - 96 פיגועים לעומת 23 בספטמבר. במהלך חודש אוקטובר שוגרו לעבר ישראל 116 רקטות, ו-55 פצצות מרגמה (ב-92 פיגועים). זאת, לעומת שיגור 17 רקטות ו-8 פצצות מרגמה בחודש ספטמבר (ב-25 פיגועים). בנוסף היו מהרצועה מקרה אחד של ירי נק"ל; שני פיגועי מטען, ולראשונה נרשם גם מקרה אחד של ירי נ"מ.

כזכור, לפני כשבועיים לראשונה מאז נסוג צה"ל מהרצועה במסגרת הסכם אוסלו, ירה ארגון החמאס טיל כתף נגד מטוסים מסוג "סטרלה" אל עבר כלי טיס של חיל האוויר שטס מעל הרצועה. ככל הידוע, הטיל החטיא את מטרתו ולא גרם לנפגעים או לנזק.