
חברי הבית היהודי סיירו אמש (חמישי) בעיר באר שבע בכדי לחזק את התושבים ולהתעדכן בהיערכות העירייה למצב החירום.
בהגיעם לבאר שבע האזעקות נשמעו בעיר והחלו נפילות הרקטות, כל חברי המפלגה הוכנסו לחמ"ל החירום בעירייה, שם נערכה פגישה תדרוך בהשתתפות ראש העיר, נציגי פיקוד העורף ובכירי העירייה.
יו"ר הבית היהודי, נפתלי בנט, אמר במהלך הפגישה, "עברנו פה את החוויה של האזעקות והפיצוצים - וזה מאד בריא שנרגיש מה שאתם עוברים פה במשך שנים. ההיסטוריה היהודית וההיסטוריה של מדינת ישראל זרועה מבחנים לכל אורכה - אך המערכה האמיתית היא לא מערכה בכוח - היא מערכה ברוח".
בנט הוסיף כי "כשנסראללה מדבר על "קורי העכביש", הוא חושב שאפשר לנצח ברוח. מה שדיברתם וסיפרתם על בניית חוסן בדרום - זה מעניק את השעון הנדרש לצה"ל. כולנו אתכם ונכונים לפעול - בעורף ובחזית וברגע שנקבל צו שמונה נתגייס בשמחה".
ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ', אמר בפגישה התדרוך כי אסור שיהיו חילוקי דעות של ימין ושמאל, "הדרום ספג מתקפת טרור ואנו נמצאים כרגע בעיצומה של מלחמת התשה".
"אי אפשר לספוג ולספוג ולספוג - אף מדינה ריבונית לא מוכנה לחיות ככה. הדם שלנו לא שונה מדם של ילדים אחרים בישראל. מדינת ישראל חייבת להחזיר לעצמה את יכולת ההרתעה - קיבלנו אתמול הוראה להערך לכוננות מוגברת כי הולכים למערכה לא פשוטה", אמר דנילוביץ.
ראש העיר הוסיף, "אני נגד הניסיון לזרוע פרוד בעם - אחינו בגוש דן ספגו את פיגועי ההתאבדות בשנות ה-90, ככה הארץ הזאת מתנהלת, אחד מחזק את השני, זאת שותפות הגורל בינינו. אנחנו מחבקים את אחינו בגוש דן ומקווים שלא יגיעו לשם עוד טילים".
יו"ר סיעת הבית היהודי בכנסת, ח"כ אורי אורבך, אמר "באר שבע מסמלת שתי המהויות של גבורה, באר -זהו דבר ארצי, ושבע זאת שבועה - דבר שמימי ורוחני. ואתם - נדרש מכם גם להיות בקרקע, וגם להיות עם הרוח כמו בשבועה. אני מחזק אתכם ומקווה שנחזור לפה שוב בימים טובים ושקטים יותר"
סגן ראש עיריית באר שבע וחבר הבית היהודי, אבי וורצמן, השתתף גם הוא בפגישה ואמר כי "האמירה של הקבוצה שנמצאת פה: אנחנו נהיה שותפים משמעותיים בקביעת המדיניות".
וורצמן אמר עוד כי "המציאות שאנחנו מגיעים למצב הזה הוא בגלל שהגענו למקום שאי אפשר לסבול יותר. שדרות סופגת 12 שנים וחייבים כעת להפסיק זאת. יש מי שיודע מה שצריך לעשות, וצריך לתת לו את ההזדמנות לעשות זאת. לא נספוג יותר ללא תגובה".
לאחר פגישת התדרוך, חברי הבית היהודי המשיכו לסיור במקלטים ולפגישות חיזוק עם תושבי בבאר שבע.
