
הפדרציה היהודית של טורונטו אינה עומדת מנגד נוכח מתקפת הטילים מרצועת עזה על ישראל.
מחר (18.11.12) תצא משלחת מטעם הפדרציה היהודית לישראל על מנת להפגין סולידריות עם העם בישראל, המתמודד בימים אלה עם אתגרים ביטחוניים מורכבים במיוחד. כך דווח באתר "שלום טורונטו".
חברי המשלחת ישתתפו באירוע תמיכה בישראל, שיועבר בשידור חי לאלפי המשתתפים הצפויים להגיע לאירועי התמיכה בישראל, שיתקיימו ביום שני (19.11.12) בבית הכנסת "בית אמת בית יהודה" ובמרכזים הקהילתיים היהודיים בטורונטו.
בישראל יבקרו חברי המשלחת בעיר בת ים, הזוכה לסיוע מהפדרציה היהודית בנושאים חברתיים, ויקבלו תדרוך על תמונת המצב מאל"מ (מיל.) מירי אייזן, חוקר בכיר לענייני איראן והמזה"ת מאיר ג'וונדפר, חבר הכנסת יוחנן פלסנר, העיתונאי ח'אלד אבו טועמה והפרופסור ראובן חזן. כמו כן, הם יפגשו עם ילדים משדרות, המהווה במשך שנים יעד למתקפת רקטות בלתי פוסקת.
כמו כן יש לציין, כי ארגון הפדרציות היהודיות בצפון אמריקה התחייב להקצות 5 מיליון דולר עבור קרן סיוע לנפגעים ישראלים במתקפת הטרור של חמאס מרצועת עזה. כספי הסיוע יועברו למטרות הבאות: ייעוץ מקצועי לנפגעי טראומה, תמיכה בנזקקים, מימון הקמת מקלטים ניידים והרחקת ילדים מאזורי העימות.