שר הביטחון: המשך הפעולה מובן מאליו

שר הביטחון אהוד ברק, ביקר אחר הצהריים (ראשון) באתר סוללת כיפת ברזל שהוצבה בסוף השבוע בגוש דן.

בביקורו אמר ברק, "אנחנו פה באתר של כיפת ברזל שמגנה על גוש דן, היא נפרסה בתהליך חירום, סוללה חמישית ממש יצאה מתוך המפעלים והתמקמה פה. בתוך שעות בודדות אחרי ההתמקמות היא כבר עשתה את היירוט הראשון המוצלח ומאז עוד שניים מעל מרחב ת"א. מדובר בהישג יוצא דופן ששותפים לו קודם כל לוחמי ההגנה האווירית שאנחנו שמחים להיות איתם פה, אבל זה גם הישג יוצא דופן של התעשיות. כל תעשיות הביטחון שותפות, ההובלה היא של רפאל ושל התעשייה האווירית. מדובר בהישג יוצא דופן עד עכשיו, אני חושב שאנחנו מתקרבים ל-300 שיגורים של מיירטים עם כ90%, אולי מעט פחות, של אחוזי הצלחה".

"אין מערכת כזאת לשום צבא בעולם, לשום מדינה בעולם, לשום אוכלוסייה אזרחית", ציין ברק, "זה נכון שהאיום עלינו הוא ייחודי, אבל גם היכולות וההישגים בהגנה הזאת הם יוצאי דופן והם באים לצד היכולות ההתקפיות לצה"ל שאותן חווה החמאס והג'יהאד האסלאמי בעזה".

שר הביטחון ציין כי הוא לא רואה את סיומה של המערכה, "ייתכן מאוד שאנחנו נצטרך לראות פעולות עוד יותר מרחיבות, עוד יותר אגרסיביות, עוד יותר קיצוניות, בהפעלת כוח. גייסנו מילואים, הכוחות ערוכים ודרוכים וכל מה שיידרש כדי להסיר את האיום, לחזק את ההרתעה, להכות קשה בחמאס ובג'יהאד, במערכי השיגור, במערכי הייצור, התשתיות וכדי להחזיר את השקט, כל מה שיידרש- אנחנו נעשה, ואני רוצה לאחל לבחורים הצעירים פה בסוללה ולמפקדיהם שכל יירוט שיידרש יהיה מוצלח ושמהר ככל האפשר נחזור למצב שלא צריך עימותים, שיהיה אפשר לחזור לאימונים ולבניין הכוח".

"המשך הפעולה מובן מאליו, אנחנו נמשיך לפעול, להכות ואולי אפילו להעצים את הפעולה, גם מול מתקני השיגור, גם מול הפעילים והדברים האחרים, ואם יהיה צורך בכך לא נהסס לפעול גם בפעולה קרקעית".

"הכוחות מוכנים, הכל ערוך, יהיה אוכל לכולם, ציוד מצוין, חיילים מאומנים, המילואים נקלטים במהירות וכל מה שיידרש אנחנו נבצע כדי להבטיח שהמטרות של המבצע יושגו. כמובן שאנחנו לא נגד האפשרות שבדרך כלשהי החמאס יפסיקו לירות ואנחנו נצטרך לשקול את דרכנו ולוודא שהמבצע משיג את מטרותיו".

"אין לנו כורח, הכרח או קיבעון בקשר לצורך לבצע מתקפה, אבל לא נהסס ולא נירתע מלעשות אותה, לא בעוד הרבה מאוד זמן, אלא בעוד מעט מאוד זמן אם המציאות תדרוש את זה. אנחנו מניחים, היות וזה לא תלוי בנו, שצריך  להתכונן בכל מה שנובע מהצורך לפעול עד הסוף כדי להכריע את הצד השני. כל יתר הדברים לא תלויים בנו ואם תהיינה הפתעות חיוביות בתחום הזה, נשקול אותן".

צילום: אריאל חרמוני (משרד הביטחון)
צילום: אריאל חרמוני (משרד הביטחון)
צילום: אריאל חרמוני (משרד הביטחון)
צילום: אריאל חרמוני (משרד הביטחון)