במוקד ההסברה
במוקד ההסברהמשרד ההסברה

העיתון הערבי ישראלי 'אל ערב' פרסם בפייסבוק תמונות מפוברקות וקשות לצפייה של פעוט שלכאורה נפגע מפעילות צה"ל. כך נמסר ממשרד ההסברה.

על פי הדיווח מתנדבי מוקד ההסברה והתקשורת של משרד ההסברה והתפוצות הפעילים גם בסוכנות הידיעות "תצפית" איתרו את התמונות וזיהו כי מדובר בתמונות שפורסמו בשנת 2005 ומקורן במלחמה שהתחוללה בשעתו בעירק.

שר ההסברה והתפוצות, יולי אדלשטיין, הממונה על לשכת העיתונות הממשלתית, מחה על פברוק המסרים והשימוש בתמונות קשות והנחה את הגורמים המשפטיים במשרדו לבדוק אילו צעדים ניתן לנקוט בנושא. 

"רשת האינטרנט מהווה זירה פרוצה המשמשת את חמאס ותומכיו במסע תעמולה ושקרים על מנת לשוות להתנהלותו ממד הומאני, אין זה מתקבל על הדעת שכלי תקשורת ישראלי ישתף פעולה עם מסע השקרים של החמאס ויעלה תמונות מפוברקות וקשות כמידע עיתונאי עדכני לא כל שכן גם לעודד את הפצתן", אמר אדלשטיין. 

במשרד ההסברה מציינים כי זמן קצר לאחר פניית המשרד למערכת העיתון הוסרו התמונות מעמוד הפייסבוק הרשמי.

על הפעילות ההסברתית שמבצע המשרד בצל מבצע "עמוד ענן" מדווחים שם ומספרים על הקמתו של מוקד תקשורת המרכז בתוכו את מאמצי ההסברה האזרחית לעולם "במטרה להעביר באמצעות תמונות וסרטונים וחומרים אותנטיים של מתנדבים ואזרחים ממוקדי האיום את הקושי שחווה החברה האזרחית בישראל תחת האיום המתמיד של טילים, ולתת מענה למסע התעמולה של גורמי החמאס. פעילותו של מוקד ההסברה מתקיימת תחת מסר אחיד המתואם בין כל גופי ההסברה בהם מטה ההסברה הלאומי, משרד החוץ ודובר צה"ל, ומוכוונת לריכוז ותיאום מאמצי ההסברה תוך גיוס אזרחים מתנדבים, קהילות התפוצות ומאגר המסבירנים של 25 אלף איש שהכשיר עד כה המשרד".