פריימריז לליכוד
פריימריז לליכודפלאש 90

ועדת הבחירות של הליכוד החליטה אחר הצהריים (ראשון) להאריך את ההצבעה לרשימת המפלגה לכנסת עד חצות, זאת בשל התקלות במערכת המחשוב של הפריימריז.

כעת דנים מהו האופן בו יצביעו המתפקדים בימים הקרובים.

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, נועד בצהריים עם המשנה לראש הממשלה והשר לנושאים אסטרטגיים, משה יעלון, בנושא הארכה של הפריימריז בליכוד.

השניים נועדו בעקבות תקלות במערכת המחשוב שהחלו משעת פתיחת הקלפיות ועדיין לא נפתרו.

יעלון אמר "שוחחתי לפני שעה קלה עם ראש הממשלה, הצעתי לו לעצור את הליך ההצבעה הממוחשב שמתקיים היום ולהמשיך את ההצבעה בהליך ידני בימים הקרובים".

ראש הממשלה צפוי לדון בשעה הקרובה בהצעת יעלון, לפיה בשבוע הבא יצביעו כל מי שלא הספיקו להצביע היום, "מי שכבר הספיק להצביע היום והצבעתו נקלטה, קולו ייחשב והוא לא יצטרך להצביע פעם נוספת", אמר יעלון.

כתב ערוץ 7 בגני התערוכה, יוני קמפינסקי, סיפר כי צוותי התקשורת במקום משתהים עם הקמת עמדות השידור שתוכננו לערב שידורים ארוך אל תוך הלילה.

גורם בצוותים הלוגיסטיים אמר כי יש סיכוי גדול שהבחירות יתארכו אך יש כמה אפשרויות, בינהן - הארכת הבחירות במתכונת הנוכחית, הארכת הבחירות תוך מעבר לשיטה ידנית, ו"אתחול מחדש" של הבחירות במידה ויגיעו למסקנה כי התקלות הטכניות פוגעות בספירת הקולות.

מוקדם יותר העריך עורך אתר תומכי הליכוד הבלתי רשמי "ליכודניק", אריק זיו, כי התקלות במחשב המונעות הצבעה בפריימריז בליכוד יאריכו את שעות ההצבעה ואולי גם יתכן יום נוסף של הצבעות.

לדבריו, מדובר ב"כישלון גדול למנהלת הליכוד שלמרות כל האזהרות לא עשתה דבר. ראיתי היום עשרות אנשים בבניני האומה בירושלים שהלכו הבייתה או לעבודתם לאחר שלא יכלו להצביע בשל תקלות במחשב".