לבני: באתי להילחם

יו"ר קדימה לשעבר, ציפי לבני, הודיעה היום (שלישי) במסיבת עיתונאים בבית סוקולוב על ריצה לכנסת בראש רשימה עצמאית. הלוגו החדש נחשף: "התנועה" בראשות ציפי לבני.

בפתח דבריה אמרה, "ביום הכיפורים האחרון חמישה חודשים לאחר שעזבתי את הכנסת ישבתי עם המשפחה וסיפרתי לבנים שאני נקראת לדגל. הציבור בישראל הולך לבחירות כשלהרגשת רבים, כמוני, מצבה של ישראל מתדרד ואין מי שייצג את עמדותינו בנושאים הקריטיים ביותר למדינת ישראל. תילחמי בשבילנו - הילדים שלי ענו, אנחנו עוד צעירים, תילחמי בשבילנו, תמשיכי ותילחמי. לנו עוד אין הכלים ולך יש. היה לי קשה לחזור לחיים הפוליטיים".

עוד אמרה, "נתניהו הפסיד אתמול בליכוד והוא יכול להפסיד בבחירות. אתמול זה היה הניצחון של פייגלין וההפסד של נתניהו, ובבחירות זה יהיה ההפסד של נתניהו הניצחון של כולנו".

לבני הציגה את עמדותיה, "באתי להילחם על ישראל לא באתי להילחם נגד, אלא בעד, באתי להילחם על השלום. באתי להילחם על ביטחון, באתי להילחם על ישראל היהודית, באתי להילחם למען ישראל הדמוקרטית, מדינה שכל אזרחיה, אבל כל אזרחיה ללא הבדלי לאום ודת הם אזרחים שווי זכויות".

על הביקורת על התמודדותה אמרה, "רבים הרימו ידיים מראש לבחירות האלה והחלטתי שאי אפשר שיהיו בחירות במדינת ישראל בלי שתהיה אלטרנטיבה לראש ממשלה בישראל, פתק בקלפי לא צריך להיות פתק של יאוש אלא של תקווה".

לבני נשאלה מדוע לא הצטרפה לרשימה קיימת בגוש השמאל-מרכז, "מחויבות לגוש תיבחן גם עכשיו אבל גם יום אחרי הבחירות", השיבה.

לדבריה "יום אחרי הבחירות כל אחד מאיתנו שקורא לעצמו גוש יצטרך להמליץ על מועמד מתוך הגוש. אני מתחייבת להמליץ בפני הנשיא על מועמד מתוך הגוש ומצפה כך גם מחבריי".