נפתלי בנט
נפתלי בנטצילום: פלאש 90

ראש הממשלה בנימין נתניהו המקיים מזה מספר שבועות דיונים עם שותפיו הפוליטיים בדבר ההרכב של ממשלתו העתידית אינו מעוניין במפלגת "הבית היהודי" כשותפה לממשלה. כך דיוווח ערוץ 10. 

על פי הדיווח, הסיבה לטענת המקורבים לראש הממשלה הוא רצונו להרכיב ממשלה יותר ממורכזת, שתכלול מפלגה חרדית ולפחות מפלגת מרכז אחת, על מנת שהממשלה הבאה לא תסבול מהדימוי האולטרה-ימני שהממשלה הנוכחית סובלת ממנה כיום.

בתוכנית "פגוש את העיתונות" במוצאי שבת תקף בנט את הליכוד והעומד בראשו, "הליכוד עזב את דרכו", אמר בנט, "הוא הוביל להקפאת הבניה ולהכרזה על מדינה פלסטינית. בגלל זה אני אומר שנתניהו הוא לא טוב בכל מחיר, אבל הוא צריך אנשים חזקים לידו. כשהוא נאם את נאום בר אילן, הוא עשה טעות היסטורית, אבל למרות הכל, אעבוד איתו בממשלה הבאה". 

"בפעם הקודמת הציבור הצביע לנו וקיבל את אהוד ברק כאיש החזק בממשלה. נוח לנתניהו שנהיה קטנים וחלשים". 


"אם לא נהיה מספיק גדולים, נתניהו יילך לממשלה עם ציפי לבני. זאת תהיה ממשלה של נתניהו והבית היהודי, או נתניהו ולבני. צריך להיות בממשלה כדי שההבטחות של נתניהו יקויימו".