
שר הפנים, אלי ישי, שיגר לקנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, מכתב תודה אישי, בעקבות אישורו של החוק המאפשר את קיומה של ברית מילה ברחבי גרמניה.
את המכתב פתח השר ישי בקשירת אישור החוק לימי החנוכה, וציין כי "בימים אלה, מסיים עם ישראל לחגוג את חג החנוכה. ע"פ המסורת היהודית, חג החנוכה הוא חג יהודי של שמונה ימי הודיה, אותם תיקנו חכמי ישראל בזמן בית המקדש השני לזכר הניצחון במרד החשמונאים שהתקיים בשנת 167 לפנה"ס שהחל בהתקוממות כנגד השלטון הסלאוקי בארץ ישראל, על רקע גזירות אנטיוכוס, איסורים שהוטלו על ידי השלטון הזר על קיום מצוות יהודיות עיקריות וביניהם איסור קיום מצוות המילה".
השר ישי הדגיש במכתבו, כי "ברית המילה לעם היהודי היא מין המצוות החשובות ביותר עבורו, קיומה הינו חובה קדושה, שאותה קיימו במסירות נפש גם בתקופות שמד וגזירות, בנוסף לתקופת אנטיוכוס, גם בתקופת השואה וכן במדינות הקומוניסטיות שאף הן אסרו קיומה".
לאור זאת כתב ישי למרקל, כי "בשמי, ובשם כלל העם היהודי, ברצוני להודות לך ולמדינתך, שעל אף הקולות השונים כנגד קיומה של ברית המילה ובשעה שבמדינות אחרות באירופה, הגזענות והאנטישמיות כבר אינן מפחדות להרים ראשן, ושריפת דגל ישראל, איננו דבר נדיר ביבשת, פעלתם בראש מורם בעד זכותם של היהודים לחיות במדינה תוך כיבוד והבנה למנהגינו".
"אין סמלי מכך, שאישור זה ניתן בדיוק 2180 שנה לאחר חזרת יכולת קיום ברית המילה בארץ ישראל", חתם ישי את מכתבו.
